Is kindgebonden budget hetzelfde als combinatiekorting?

Is kindgebonden budget hetzelfde als combinatiekorting?

De overheid weet gelukkig ook dat kinderen veel geld kosten en komt je daarom tegemoet. Je hebt meestal recht op kinderbijslag en in bepaalde gevallen ook op kindgebonden budget of kinderopvangtoeslag. Verder is er een speciale heffingskorting voor ouders: de inkomensafhankelijke combinatiekorting.

Hoeveel scheelt inkomensafhankelijke combinatiekorting?

De inkomensafhankelijke combinatiekorting in 2021 is er voor iedereen met kinderen jonger dan 12 jaar. Het is een prettige tegemoetkoming, dit tot € 2.815 aan voordeel kan opleveren. Het is een vrijstelling van het inkomen, waardoor er een interessant belastingvoordeel ontstaat.

Waar is de inkomensafhankelijke combinatiekorting voor bedoeld?

De inkomensafhankelijke combinatiekorting is een tegemoetkoming van de belastingdienst voor werkende ouders van jonge kinderen. Het wordt uitbetaald in de vorm van een belastingteruggave. De overheid wil ouders zo aanmoedigen om te gaan werken.

Welke ouder krijgt combinatiekorting?

Wanneer heb ik recht op de inkomensafhankelijke combinatiekorting? U kunt als ouder de combinatiekorting krijgen als u werkt en uw kind jonger is dan 12 jaar. Verder hangt de korting af van uw inkomen. De Belastingdienst beoordeelt of u de inkomensafhankelijke combinatiekorting kunt krijgen.

Waarom geen inkomensafhankelijke combinatiekorting meer?

Hebt u minder dan 6 maanden een fiscale partner en is uw arbeidsinkomen lager of hoger dan dat van uw fiscale partner? Dan telt de fiscale partner niet mee voor de inkomensafhankelijke combinatiekorting.

Is combinatiekorting per kind?

De inkomensafhankelijke combinatiekorting in 2021 is er voor iedereen met kinderen jonger dan 12 jaar. Het is een prettige tegemoetkoming, dit tot € 2.815 aan voordeel kan opleveren.

Hoe lang heb je recht op de inkomensafhankelijke combinatiekorting?

U kunt als ouder de combinatiekorting krijgen als u werkt en uw kind jonger is dan 12 jaar. Verder hangt de korting af van uw inkomen. De Belastingdienst beoordeelt of u de inkomensafhankelijke combinatiekorting kunt krijgen.

Hebben beide ouders recht op inkomensafhankelijke combinatiekorting?

Volgens artikel 44b van het uitvoeringsregeling inkomstenbelasting 2001 zouden beide ouders recht hebben op inkomensafhankelijke combinatiekorting gedurende de periode dat een kind tegelijkertijd tot het huishouden van beide ouders behoord.

Wie heeft er recht op inkomensafhankelijke combinatiekorting?

U krijgt de inkomensafhankelijke combinatiekorting in 2021 als u aan álle voorwaarden voldoet: U hebt een kind dat geboren is ná 31 december 2008. Lees wie wij als uw kind zien. Het kind staat in 2021 minstens 6 maanden bij de gemeente ingeschreven op uw woonadres.

Waar is het kindgebonden budget voor bedoeld?

Het kindgebonden budget is een bijdrage voor ouders in de kosten van kinderen tot 18 jaar. Het maakt voor kindgebonden budget niet uit of uw kind uw eigen kind is, een stiefkind, of een pleeg- of adoptiekind. Om kindgebonden budget te krijgen, hoeft uw kind niet bij u te wonen.

Heeft iedereen recht op combinatiekorting?

Related Posts