Wat gaat er 21 december gebeuren?

Wat gaat er 21 december gebeuren?

Op 21 december, in het staartje van ons coronajaar, zal er een heldere ‘ster’ zichtbaar worden aan de hemel: een optisch kunstje van de planeten Jupiter en Saturnus, die voor ons blote oog ‘samensmelten’. Uitzonderlijk, want zo innig én zo publiekelijk zichtbaar hebben de planeten mekaar in geen 800 jaar omarmd.

Wat gebeurt er 21 december 2021?

Het moment dat de zon van richting lijkt te veranderen, valt in 2021 op 21 december om 16.59 uur. Dit is de officiële winterzonnewende. In 2022 valt de winterzonnewende op 21 december om 22.48 uur.

Wat gebeurt er op 21 december 2020?

Op 21 december 2020 is er een conjunctie van Jupiter en Saturnus. Het is een zeldzame gebeurtenis want deze samenstanden komen maar om de twintig jaar voor. De twee planeten zijn te zien in het zuidwesten kort na het vallen van de avond.

Wat betekent conjunctie Jupiter Saturnus?

In de astronomie betekent een conjunctie, oftewel samenstand, een gebeurtenis waarbij het lijkt alsof twee of meer ruimteobjecten erg dicht bij elkaar staan. Over het algemeen zijn het de maan en planeten (Venus, Mercurius, Mars, Jupiter of Saturnus) die in conjunctie staan.

Welke planeet kan je met het blote oog zien?

Vier van deze planeten zijn goed met het blote oog te zien: Mars, Jupiter, Saturnus en Venus. Ze lijken op grote sterren, maar het verschil is dat je ze niet ziet knipperen.

Hoe is het op Jupiter?

Jupiter is een enorme gasbal en heeft dus geen vast oppervlak. De planeet bestaat vooral uit de heel lichte gassen waterstof en helium. Door een telescoop zie je een bewolkte atmosfeer met kleurige gordels en vlekken. Het opvallendst is de zogenaamde Grote Rode Vlek.

Wat is de kortste dag van 2020?

Vandaag, maandag 21 december 2020, om 11:02 precies, gaat de astronomische winter van start. De zon staat dan recht boven de Steenbokskeerkring, een denkbeeldige lijn rondom de aarde die op zo’n 23,5° zuiderbreedte ligt.

Wat is grote conjunctie?

De Grote Conjunctie: Rotterdamse astroloog vertelt over de bijzondere stand van planeten. Maandagavond vindt de Grote Conjunctie plaats. Dit betekent dat de planeten Saturnus en Jupiter recht op elkaar staan en beide helder zichtbaar kunnen zijn in de lucht, zo ook in Rotterdam.

Wie verjaart er op 21 december?

Vandaag de dag: 21 december

1966 Marco Borsato Nederlands zanger.
1948 Samuel L. Jackson Amerikaans filmacteur. Jules Winnfield in Pulp Fiction.
1940 Frank Zappa († 1993) Amerikaans musicus (Mothers of Invention).
1931 Caroline Kaart Nederlands-Schots actrice, alt en radiopresentatrice.

Related Posts