Hoe buitenverlichting schakelen?

Hoe buitenverlichting schakelen?

Om te kunnen schakelen wordt er een module/schakelblok geplaatst in de kabel van de tuinverlichting, deze wordt dan bedient door een afstandsbediening of app op uw tablet of smartphone. Er zijn voor beide varianten diverse systemen op de markt, vergelijk deze goed alvorens over te gaan tot aanschaf.

Hoe sluit je een bewegingssensor aan?

De kabel van de lamp aansluiten Sluit de kabel van de lamp aan. Bruin komt op L1, blauw kom samen met de blauwe draad van de aanvoerkabel op N. Groen/geel op het symbool rechts. Monteer de bewegingssensor op de muur met behulp van pluggen en schroeven.

Welk snoer voor buitenlamp?

Voor kabels die in de grond liggen geldt dat het altijd een YMVKas-kabel moeten zijn. Bij kabels die je met kabelzadels op de muur vastzet kun je een XMVK-kabel gebruiken. Ook zijn er ook speciale buitenkabels beschikbaar (flexibel) om te gebruiken bij bijvoorbeeld een verplaatstbare buitenlamp.

Hoe leg ik stroom aan in de tuin?

Hoe leg ik buiten elektra aan?

  1. Schakel de stroom uit. Zet de hoofdschakelaar van de elektriciteit uit.
  2. Plaats een lasdoos. Plaats een centrale lasdoos, van waaruit je de tuin-elektra verder uitbouwt.
  3. Sluit de stroomkabel aan.
  4. Sluit het buitenstopcontact aan.
  5. Plaats een grondkabel in de aarde.
  6. Sluit de tuinlamp aan.

Welke draden naar bewegingsmelder?

De blauwe en geelgroene draad zijn doorverbonden en lopen rechtstreeks naar de lamp. Om een bewegingsmelder met drie draden aan te sluiten zal je een verbinding moeten voorzien van de blauwe draad naar de bewegingsmelder.

Hoe werkt een lamp met schemersensor?

Hoe werkt deze LED sensor lamp?

  • Je plaatst simpelweg de lamp in het gewenste armatuur, let erop dat bij het plaatsen de stroom uitgeschakeld is.
  • Wanneer de schemering inzet, gaat de lamp met sensor automatisch aan en blijft deze gedurende de nacht branden.

Welke schakelaar voor buitenverlichting?

De handbediende schakelaar Sluit de buitenverlichting direct aan op de schakelaar in huis, gebruik hiervoor een dubbelpolige schakelaar. Het verschil tussen een gewone schakelaar en een dubbelpolige is dat bij de laatste ook de nul wordt verbroken bij het afschakelen van de buitenlamp.

Hoe stel je een tijdschakelaar in?

U steekt de stekker van het apparaat in de schakelklok. De ronde schijf met aanduiding van de uren draait meestal in één dag rond. U klikt de pinnetjes rond de schuif omhoog of omlaag, hiermee wordt de spanning geregeld. U kunt per dag diverse aan- en uit-momenten instellen.

Hoe schemerschakelaar instellen?

Draaiknop schemerschakelaar: Met deze draaiknop kan de gevoeligheid van de schemerschakelaar ingesteld worden. Door de knop naar rechts te draaien, zal de schakelaar later aanspringen (tot max. 2000 Lux). Door de knop naar links te draaien, zal de schakelaar eerder aanspringen (tot minimaal 2 Lux).

Hoeveel LUX bij schemer?

Als de schemer intreedt (instelbaar en gemiddeld met een lichtsterkte van 20 lux) schakelt de schemerschakelaar de buitenverlichting in. Een schemerschakelaar heeft meestal een schakelcapaciteit tot 3 kW. Bij het schakelen van grotere elektrische vermogens moet een contactor of relais de schakelfunctie overnemen.

Related Posts