Wat is het verschil tussen een zandfilter en gewone filter?

Wat is het verschil tussen een zandfilter en gewone filter?

De cartridges, het speciale filterzand of de filterwatten in de pompen filteren namelijk vuil zoals insecten en bladeren uit het water. De zandfilterpomp haalt nóg kleinere vuildeeltjes uit het water: al het vuil groter dan een zandkorrel maakt bij deze pomp geen kans in het zwembadwater.

Is een pomp nodig voor zwembad?

Een goede zwembadpomp is onmisbaar bij een zwembad. De pomp houdt het water in beweging zodat algen, schimmels en bacteriën geen kans krijgen zich te ontwikkelen. Daarnaast filtert de zwembadpomp al het vuil uit het zwemwater. Zo kun jij de hele zomer lang genieten van fris water om in te zwemmen.

Wat doet een zwembadpomp?

Een filterpomp zorgt ervoor dat het water in het zwembad rondgepompt en gefilterd wordt. Het duurt gemiddeld vier tot vijf uur tot al het zwembadwater door de filter is gegaan. Om het water echt goed schoon te houden raden we aan, het water minstens twee keer per dag volledig rond te pompen.

Hoe werkt een zwembadpomp met zandfilter?

Werking zandfilterpomp Een zandfilterpomp zuigt het zwemwater aan, perst dit met kracht door speciaal filterzand en pompt het gefilterde water in het zwembad. Vuil zoals algen en insecten blijft achter in de zandfilter. Op deze wijze voorkom je heel eenvoudig vuil zwemwater.

Wat is beter zandfilterpomp of filterpomp?

Met een filterpomp heb je een gewoon goede filtratie. Een zandfilterpomp is wat duurder in aanschaf. Deze werkt met zand, glas of glasparels, welke je niet of pas na jaren hoeft te vervangen. Met een zandfilterpomp heb je de beste filtratie.

Hoe lang kan zwembad zonder pomp?

Van zwembaden zonder pomp moeten we volgens hem namelijk zeker eens in de drie dagen het badwater verschonen. Met een paar slimme trucs kan dat misschien iéts worden verlengd, maar niet veel. Anders wordt het groen en glibberig door algvorming, vertelt hij.

Hoe lang zwembadpomp aan per dag?

Wij adviseren de (zand)filterpomp minimaal 3 uur per dag te laten draaien. De hele dag is absoluut niet nodig. Een zwembadpomp 24 uur laten draaien, kost veel (onnodige) energie. Het belangrijkste is dat de pomp zo lang aanstaat dat de volledige inhoud van jouw Intex zwembad dagelijks wordt gefilterd.

Related Posts