Waarom moet ik plots zoveel plassen?

Waarom moet ik plots zoveel plassen?

Oorzaak overactieve blaas Bekkenbodemproblemen. Sommige mensen spannen zonder dat ze dat weten de bekkenbodem te veel aan. Hierdoor ontstaat er druk op de blaas, waardoor je vaker moet plassen. Een ziekte aan de blaas: blaasontsteking, blaasstenen of een blaastumor.

Wat moet je doen als je veel moet plassen?

Veel drinken zorgt er automatisch voor dat u ook veel moet plassen. Het is daarom belangrijk om niet te veel te drinken maar ook zeker niet te weinig. Bij een overactieve blaas of incontinentie kiest men er vaak voor om minder te drinken, om op deze manier ook minder te hoeven plassen.

Waarom is de urine rood verkleurd?

Als de urine rood verkleurd is, komt dit vaak door bloed in de urine (hematurie). De oorzaak kan variëren van eerder onschuldig (bijvoorbeeld een blaasontsteking) tot ernstig (bijvoorbeeld kanker). Bij jonge mensen gaat het meestal om een eerder onschuldig verschijnsel, bij oudere mensen (+ vijftig) is de kans op een ernstiger probleem groter.

Wat kan witte urine duiden op?

Witte urine kan ook duiden op een lekkage of overstroming van het lymfestelsel naar de urinewegen of de nieren (chylurie). Chylurie komt met name voor bij een overschot aan fosfor in de urine (hyperfosfaterurie) en beenmergkanker (plasmacytoom). Een melkachtig troebele urine duidt veelal op witte bloedcellen in de urine (pyurie).

Wat wijst op troebele urine?

Troebele urine wijst doorgaans op pyurie: de aanwezigheid van etter of pus in de urine, bijvoorbeeld door een urineweginfectie(blaasontstekingof plasbuisontsteking). Dit gaat vaak gepaard met jeuk, branderigheid en pijn tijdens het plassenen afscheiding van bloed in de urine.

Wat is de oorzaak van bruine urine?

Bruine urine of donkergekleurde urine kan wijzen op een onderliggende aandoening. Wat kan de oorzaak zijn van bruine urine? De filtertjes in de nieren zuiveren het bloed en halen er overtollig vocht uit. Urine wordt geproduceerd in de zogeheten nefronen, de basiseenheden van de nieren.

Related Posts