Welk gebied is overstroomd in Limburg?

Welk gebied is overstroomd in Limburg?

Zware regen heeft in Zuid-Limburg tot wateroverlast geleid. Bij het dorp Epen dreigde de rivier de Geul te overstromen, maar in de loop van de nacht nam het gevaar af. Zondag viel er veel regen in het gebied. Het waterpeil in de Geul liep daardoor snel op.

Is Venlo overstroomd?

De jachthaven en het park, waar het restaurant in ligt, is volledig overstroomd. Van een enorm standbeeld is alleen nog het puntje te zien, een brug waar jachten normaal gesproken royaal onderdoor kunnen is nu bijna volledig opgegaan in het water. Wel drijven er nog elf plezierjachten aan een aanlegsteiger.

Hoe is het in Limburg met wateroverlast?

Hoogwater in Valkenburg. De kans op hevige regenval zoals afgelopen juli, die in Limburg, België en Duitsland rampzalige overstromingen veroorzaakte, is 1,2 tot 9 keer groter door klimaatverandering.

Welk deel van Limburg staat onder water?

Het gaat om Valkenburg aan de Geul, Voerendaal, Heerlen, Kerkrade en Landgraaf. In Eygelshoven en Kerkrade staan enkele straten blank. Ook in Maastricht staan straten onder water. In Eygelshoven staat onder meer de Sint Pieterstraat onder water en dreigen putdeksels omhoog te komen, meldt 1Limburg.

Welke wijken in Venlo evacueren?

In Venlo zelf gaat het om het gebied tussen restaurant Valuas, de Urbanusweg, de A67 en de Maas, en ook het gebied vanaf Océ tot en met Velden en Lomm ten westen van de Rijksweg. Aan de westkant van de Maas wordt het gebied tussen de Watermolen in Hout-Blerick en de Berckt in Baarlo ontruimd.

Wat zijn de gevolgen van de overstroming in Limburg?

“2500 huizen en 600 bedrijven zijn beschadigd en de schade kan oplopen tot 600 miljoen euro. Uit ons onderzoek onder huisartsen blijkt dat er een stijging van psychische klachten is in de regio, maar bijvoorbeeld ook van huid- en darminfecties.”

Wat was de oorzaak van de overstroming in Limburg?

Klimaatverandering oorzaak van overstromingen in Limburg, Duitsland en België De overstromingen in Nederland, België en Duitsland van deze zomer zijn mede mogelijk gemaakt door klimaatverandering. De mens heeft ervoor gezorgd dat de kans op zulke overstromingen met 20 tot 80 procent is toegenomen.

Related Posts