Wat is Afleverbon?

Wat is Afleverbon?

Een afleverbon of pakbon is een administratief hulpmiddel om tijdens de levering van een of meer producten te kunnen controleren wat er geleverd wordt en deze informatie later bijvoorbeeld te gebruiken om te controleren of ook alle geleverde producten op de factuur vermeld worden.

Wat staat er op een Afleverbon?

Als u producten bij een klant bezorgt, of u levert bijvoorbeeld maatwerkgoederen die bij u kunnen worden afgehaald, dan is het ook verstandig om de ontvanger te laten tekenen voor ontvangst van de goederen. De afleverbon bevat uw bedrijfsgegevens en die van de klant, en informatie over de producten die u levert.

Waar zit de pakbon?

Een pakbon is een bij een verzonden collo gevoegde omschrijving van de inhoud. De pakbon wordt door leveranciers bij de uitlevering van het collo toegevoegd. De pakbon bevat informatie over de in de collo aanwezige producten of materialen en in veel gevallen informatie over de afzender.

Wat is een Pakketbon?

Een pakbon is een document dat u meestuurt met uw goederen, waarop in ieder geval een omschrijving, een eenheid en een hoeveelheid van de levering is gespecificeerd. Een pakbon wordt soms ook wel een leveringsbon genoemd.

Wat moet er op een Afleverbon staan?

De afleverbon bevat uw bedrijfsgegevens en die van de klant, en informatie over de producten die u levert. U kunt zelf kiezen of u de prijzen wilt vermelden, of die kolom verwijdert. De waarde van de levering hoeft niet bekend te zijn op een pakbon/leverbon.

Is een bestelbon verplicht?

Vraagt u een voorschot aan een particulier, dan moet u “in principe” altijd een bestelbon maken. U mag niet vergeten ook zélf de bestelbon te tekenen, dit is een wettelijke verplichting.

Wat is een leveringsbon betekenis?

Wat staat er op een Retourbon?

Bon waarop (in ieder geval) vermeld staat welke goederen teruggestuurd worden naar de leverancier.

Wie maakt een pakbon?

Wat moet er verplicht op een bestelbon staan?

De bestelbon moet minimaal vermelden:

  • de naam of benaming, het adres en in voorkomend geval het ondernemingsnummer;
  • de datum en het volgnummer van die bon;
  • een beschrijving die een zekere identificatie van het goed of de dienst mogelijk maakt;
  • de eenheidsprijs, de hoeveelheid en de totale prijs;

Hoe bindend is een bestelbon?

Net zoals bij een ander contract is ook een bestelbon bindend voor zowel de verkoper als de klant. Dat betekent dat de overeenkomst moet nageleefd worden zoals op de bon vermeld: het omschreven product (of de dienst) moet binnen de afgesproken termijn geleverd worden aan de vermelde prijs.

Waarom een bestelbon?

Een bestelbon is een soort van reservatie. Het is een document dat men invult wanneer de gekochte goederen niet meteen in de handen van de koper komen of de diensten niet onmiddellijk worden uitgevoerd.

Related Posts