Kan ik een huis kopen met agrarische bestemming?

Kan ik een huis kopen met agrarische bestemming?

Als de woning een agrarische bestemming heeft zullen veel geldverstrekkers je geen hypotheek geven. Je krijgt ook geen NWWI-taxatie rapport. Een boerderij of woning met een agrarische bestemming is dus wel te financieren maar veel lastiger als woningen met een woonbestemming.

Wat mag je op agrarische bestemming?

Een agrarische bestemming houdt in dat een woning of object -met agrarische bestemming- alleen voor agrarische doeleinden gebruikt mag worden. Denk hierbij aan een melkveehouderij of een akkerbouwbedrijf.

Wat valt er onder een agrarisch bedrijf?

Ingevolge artikel 1, onder 9, van de planvoorschriften is een agrarisch bedrijf een bedrijf dat is gericht op het voortbrengen van producten door middel van het telen van gewassen en/of door middel van het houden van dieren.

Hoeveel hypotheek agrarische bestemming?

Het is mogelijk om een hypotheek tot 100% van de marktwaarde aan te vragen voor een object met agrarische bestemming. Wel dient u dan te voldoen aan de volgende voorwaarden : De totale oppervlakte van het geheel is maximaal 3 hectare; Er is sprake van 100% bewoning zonder bedrijfsactiviteiten.

Wat mag er op een weiland?

Wat je zeker mag doen, is alles wat landbouwgerelateerd is. Het plaatsen van een moestuin, het houden van kippen, een weide maken voor paarden of schapen… Zelfs een boomgaard of wijngaard op landbouwgrond zetten, is toegelaten. Een serre of stal plaatsen op landbouwgrond kan ook.

Wat zijn agrarische activiteiten?

Dit zijn bijvoorbeeld het houden van landbouwhuisdieren, het opslaan van mest of kuilvoer en het lozen van afvalwater bij het telen van gewassen. Ook staan hier andere activiteiten die vaak plaatsvinden bij agrarische bedrijven, zoals een propaangastank, dieselolietank en het opslaan van gewasbeschermingsmiddelen.

Wat is agrarische grond waard?

De gemiddelde agrarische grondprijs in Nederland is in het vierde kwartaal van 2021 met 4,3% gestegen ten opzichte van het derde kwartaal: van 67.100 naar 70.000 euro per ha. Over heel 2021 is de grondprijs uitgekomen op 67.100 euro per ha, 5,5% hoger dan in 2020 (63.600 euro per ha).

Related Posts