Wat wordt beschouwd als bewoonbare oppervlakte?

Wat wordt beschouwd als bewoonbare oppervlakte?

Wat is woonoppervlakte De woonoppervlakte is het aantal vierkante meters van het eigendom dat effectief bewoonbaar is. Alle ruimtes binnen de woning worden meegerekend, maar de tuin, oprit en andere buitenruimtes tellen niet mee in de woonoppervlakte.

Wat is bewoonbare ruimte?

De leefbare ruimtes zijn de woonkamer, slaapkamers, badkamer, het toilet, de keuken, gang en zolder met vaste trap. Ruimtes waarbij het hoogste punt lager is dan twee meter, met een oppervlakte kleiner dan 4m² en bergruimtes tellen niet mee als woonruimte.

Wat valt onder bewoonbare oppervlakte?

Als uitgangspunt geldt dat de bewoonbare oppervlakte wordt berekend door de oppervlakte van alle woonvertrekken samen te tellen, gemeten vanaf en tot de binnenkanten van de opgaande muren (dus de binnenmuren zelf niet meerekenen).

Wat is een inpandige ruimte?

Deze ruimten zijn vaak niet makkelijk toegankelijk, hebben een maximale hoogte van twee meter of hebben geen daglicht. Met overige inpandige ruimten worden bijvoorbeeld de vliering en de kelder (wanneer deze geen daglicht heeft) bedoeld.

Is kelder bewoonbare oppervlakte?

Zo telt bijvoorbeeld een garage, berging of kelder niet mee, vermits je daar veelal niet woont. Een afgewerkte zolder is dan wel inbegrepen in je woonoppervlakte, tenzij er sprake is van een bergzolder, een zolder waar je enkel op kan met een niet-vaste trap en/of een zolder met onvoldoende daglicht.

Wat betekent inpandige berging?

Er wordt onderscheid gemaakt tussen inpandige en uitpandige opslagvoorzieningen. Inpandige opslagvoorzieningen zijn voorzieningen welke in een ander bouwwerk zijn gelegen. Uitpandige opslagvoorzieningen zijn voorzieningen welke niet in een ander bouwwerk zijn gelegen.

Wie moet een nieuwe woning aangeven bij het kadaster?

Het kadaster kan dan de documenten versturen naar de nieuwe eigenaar. Nieuwe eigenaar moet aangifte doen! De eigenaar – de koper dus – is immers verplicht om de aangifte te doen bij de ingebruikname. De grondeigenaar of de bouwpromotor neemt immers de nieuwe woning niet zelf in gebruik.

Related Posts