Hoe verwijs je naar een YouTube video APA?

Hoe verwijs je naar een YouTube video APA?

Voor een verwijzing in de tekst naar een YouTube-video gebruik je de naam die als eerste komt in de bronvermelding in de literatuurlijst. Hierbij maakt het niet uit of dit een echte naam is of de naam van het kanaal: (Sjah, 2017) (Radboud Universiteit, 2019)

Hoe zet je YouTube filmpje in APA?

Wil je verwijzen naar een YouTube-kanaal in plaats van een video, dan plaats je in de bronvermelding tussen de blokhaken ‘YouTube-kanaal’ in plaats van ‘Video’. Omdat een YouTube-kanaal bij het openen standaard op het tabblad ‘Home’ begint, gebruik je dit ook als titel voor de bronvermelding.

Hoe refereer je naar een video?

Dat werkt als volgt: Je gebruikt alleen de achternaam van de eerste auteur, gevolgd door “et al.”, een komma en het publicatiejaar. Een voorbeeld is: (Verstraten et al., 2020).

Hoe maak je een bronnenlijst APA?

Een verwijzing in de tekst volgens APA-richtlijnen bestaat uit de achternaam van de auteur en het publicatiejaar. Als je naar een specifiek deel van een bron verwijst, moet je ook een plaatsaanduiding toevoegen, zoals een paginanummer of tijdstempel. Een voorbeeld is: (Habibi, 2021, p. 170).

Hoe refereer je APA?

Als je een webpagina of online artikel citeert in APA-stijl, bestaat de verwijzing in de tekst uit de achternaam van de auteur en het publicatiejaar. Een voorbeeld is: (Merkus & Streefkerk, 2020). Hierbij kan de auteur ook een organisatie zijn, bijvoorbeeld: (Centraal Bureau voor de Statistiek, 2018).

Wat is een Raadplegingsdatum?

Daarmee geef je aan dat de auteur de tekst totaal kan veranderen of zelfs een webpagina kan laten verdwijnen. Dat zegt iets over de betrouwbaarheid (herhaalbaarheid) van zo’n bron.

Hoe maak je een APA bronvermelding?

Hoe zet je bronnen in APA word?

Klik op het tabblad Verwijzingen in de groep Bronvermeldingen & Bibliografie op de pijl naast Stijl en klik op de stijl die u wilt gebruiken voor de bronvermelding en bronvermelding. In documenten die betrekking hebben op sociale wetenschappen wordt meestal de stijl MLA of APA voor bronvermeldingen en bronnen gebruikt.

Hoe moet een literatuurlijst eruit zien?

Je begint altijd met de achternaam van de auteur gevolgd door een komma en hierna de voorletters van de voornamen van de auteur. Als een bron meerdere auteurs heeft, gebruik je een komma tussen de auteurs. Voor de laatste auteur gebruik je een ampersand (&). De laatste auteur eindigt met een punt.

Related Posts