Inhoudsopgave
Hoe analyseer je onderzoeksresultaten?
Je beantwoordt je deelvragen met behulp van de resultaten uit literatuuronderzoek, kwalitatief en/of kwantitatief onderzoek. Bij kwalitatieve resultaten (interviews en/of observatie) analyseer je uitspraken, gedrag en artikelen uit verzamelde bronnen.
Waar moet een onderzoeksrapport aan voldoen?
Wetenschappelijk onderzoek dient objectief van aard te zijn en dient te repliceren zijn. In totaal zijn er acht eigenschappen welke onderzoek wetenschappelijk maken: doelgerichtheid, striktheid, testbaarheid, repliceerbaarheid, precisie en betrouwbaarheid, objectiviteit, generaliseerbaarheid en de mate van eenvoud.
Hoe beantwoord ik een onderzoeksvraag?
Het doel van een conclusie is om je centrale onderzoeksvraag te beantwoorden. Begin daarom je conclusie met het herhalen van deze onderzoeksvraag. Vervolgens presenteer je de deelconclusies die je trekt op basis van de resultaten van je onderzoek waarmee je een antwoord hebt gegeven op je deelvragen.
Hoe analyseer je informatie?
Analyseren
- verschillende relevante aspecten en deelproblemen van een probleem onderscheiden.
- de benodigde informatie verzamelen over de achtergronden en oorzaken.
- verbanden leggen tussen de gegevens die je hebt verzameld.
- het relatieve belang van de elementen bepalen.
- oorzaken opsporen.
- adequate oplossingen bedenken.
Hoe is een onderzoek opgebouwd?
Je presenteert welk soort onderzoek je hebt gedaan, hoe je data hebt verzameld, de data-kenmerken, het onderzoeksverloop en de wijze van data-analyse. Je grijpt hierbij ook kort terug op je onderzoeksopzet, het deel van je onderzoeksplan dat je in je research proposal of plan van aanpak hebt behandeld.
Wat is een onderzoeksverslag?
Doel Onderzoeksverslag Hierbij informeer je een wetenschappelijk publiek over concepten, inzichten en discussies rondom een bepaald thema of fenomeen waarvan jij een aspect hebt onderzocht. Bovendien probeer je als wetenschapper een aanzet te geven tot nader onderzoek.
Waarom een onderzoeksrapport?
In het onderzoeksrapport ga je het bedrijf en de omgeving onderzoeken. Door dit onderzoek uit te voeren komen er een aantal belangrijke resultaten naar voren. Deze resultaten dienen als basis als aanbeveling voor je adviesrapport.
Wat is de betekenis van de citaat?
Citeren. Plaats een citaat altijd tussen aanhalingstekens. Laat deze volgen door een verwijzing tussen haakjes (achternaam auteur(s), jaartal, paginanummers(s), of door de auteur(s) in de tekst te noemen.
Waarom gebruik je citaat in je scriptie?
Citaten gebruik je zo min mogelijk in je scriptie omdat ze de leesbaarheid van je scriptie niet bevorderen. De drie meest voorkomende redenen om toch een citaat te gebruiken zijn: 1. Een citaat gebruiken om een begrip te definiëren. Een citaat kan gebruikt worden als je een definitie van een begrip in je scriptie op wilt nemen. Voorbeeld
Hoe voorkom je een citaat tussen aanhalingstekens?
Plaats een citaat altijd tussen aanhalingstekens. Laat deze volgen door een verwijzing tussen haakjes (achternaam auteur (s), jaartal, paginanummers (s), of door de auteur (s) in de tekst te noemen.
Wanneer begint het citaat met een hoofdletter?
Het citaat begint alleen met een hoofdletter, als het aan het begin van de zin staat of als het eerste woord van het citaat een eigennaam is, zoals van een persoon of een plaats. De eindpunt wordt binnen de aanhalingstekens gezet. Bijvoorbeeld, “dit is het citaat.”