Hoe plant je waterlelies in een vijver?

Hoe plant je waterlelies in een vijver?

De plantdiepte hangt af van de soort waterlelie. De grotere soorten groeien het beste op een diepte van 80 cm, terwijl de wat kleinere soorten op 50-60 cm diepte kunnen staan. Een jonge waterleliestek kun je het eerste jaar het best wat ondieper wegzetten dan de uiteindelijke plantdiepte.

Welke planten in Moerasfilter?

Eén daarvan de de helofytenfilter of ook wel moerasfilter genoemd….De weelderige wortels zijn een voordeel en daarom bestaat een groot deel van de moerasfilter uit grassoorten.

  • riet.
  • gele lis.
  • beekpunge.
  • kalmoes.
  • waterkers.
  • waternavel.
  • zuurstofplanten.

Hoeveel waterlelies per m2?

Snelgroeiende waterlelies moeten 70-100 cm diep worden geplant en hebben per plant twee vierkante meter nodig. Tot deze groep behoren Nymphaea tuberosa (wit), ‘Richardsonii’ (wit), ‘Rosennymphe’ (roze, later wit), ‘Marliacea Chromatella’ (crèmegeel), ‘Amabilis’ (zalm) en ‘Sioux’ (geel).

Hoe plant je waterlelie?

Planten van waterlelies

  1. Zet de waterlelie op een zonnige plek in de vijver.
  2. Plant de wortelstok bijna horizontaal in een vijvermand die gevuld is met speciale waterleliegrond.
  3. Dek af met een laagje grind.
  4. Zet de mand minimaal 40 cm diep, maar liever 60 cm diep om bevriezing van de wortelstok te voorkomen.

Welke soorten waterlelies zijn er?

Waterlelies zijn er in vele kleuren en soorten: Winterharde waterlelies. Deze bloeien vanaf mei tot oktober en zullen, mits voldoende diep geplaatst, ’s winters niet bevriezen. Dwergwaterlelies. Zoals de naam al doet vermoeden is het een kleinere waterleliesoort die ook in een ondiepe vijver kan groeien, 10 cm is al voldoende,

Wanneer bloeien waterlelies?

Wanneer bloeien waterlelies? De waterlelie bloeit niet het gehele jaar. Het zijn wel snelle groeiers. In de winter sterven ze nagenoeg helemaal af. In het voorjaar begint de waterlelie weer te groeien. Bij normale temperaturen zullen waterlelies vanaf juni tot en met augustus in bloei komen te staan in de vijver.

Hoe Plant je een waterlelie?

Planten van een waterlelie: zet de stek in een grote plantmand, zodat deze ruimte heeft om wortels te kunnen vormen. Waterlelies groeien goed in speciale lelie-aarde, waaraan je eventueel nog groeibollen kunt toevoegen. Op de foto is de aarde afgedekt met grof zand en steensplit.

Wat dragen waterlelies bij aan het biologisch functioneren van het water?

Waterlelies zijn niet alleen mooi maar dragen ook een belangrijke steen bij aan het biologisch functioneren van de waterpartij. Het drijvende gebladerte vermindert de instraling van zonlicht in het water en helpt zo de algengroei in bedwang te houden.

Gerelateerde berichten