Kan je van 1A naar 2B?
Overstappen van 1A naar 1B, van 2A naar 2B, van 2B naar 2A of veranderen van basisoptie kan gedurende het hele schooljaar maar enkel na akkoord van de toelatingsklassenraad. In de tweede en derde graad kan men veranderen van studierichting tot en met 15 januari.
Wat na de eerste graad?
Wat na de 1e graad? De nieuwe structuur 2e en 3e graad secundair onderwijs.
Hoeveel moet je hebben voor een A attest?
Voor A-vakken moet je altijd slagen door 50% te halen. Bij B-vakken is er na een buis kans op deliberatie. Zo kan je met minder dan 50% toch slagen voor die vakken. Tel het aantal B-vakken in je studierichting.
Wat betekent een B attest in het middelbaar?
U bent geslaagd, maar hebt voor 1 of meer vakken minder goede resultaten behaalde. De klassenraad beslist dat u uitgesloten wordt van 1 of meer studierichtingen/basisopties. De school moet schriftelijk motiveren waarom u een B-attest krijgt.
Wat is verplichte remediëring?
» We verplichten scholen om leerlingen zowel in het eerste als het tweede jaar de mogelijkheid te bieden een aantal uren van het keuzegedeelte te besteden aan remediëring, op vraag van de leerling of opgelegd door de klassenraad, zowel op het einde van het jaar als tijdens het jaar.
Wat is de Opstroomoptie?
De opstroomoptie bereidt je voor op de overstap naar: 2A; een 3e leerjaar in een doorstroomgerichte studierichting of een studierichting met dubbele finaliteit (= doorstroomgericht + arbeidsmarktgericht).
Wat na 6de leerjaar?
De meeste leerlingen uit het 6de leerjaar lager onderwijs gaan naar het 1e leerjaar A. Je krijgt er les van verschillende leerkrachten. Er wordt verder gebouwd op de leerstof uit het basisonderwijs. Je zal dan ook heel wat vakken herkennen van de lagere school.
Hoeveel buizen mag je hebben voor A-attest?
U mag in totaal maximum 7 punten tekort hebben, en u moet voor minstens 4 B-vakken en alle A-vakken geslaagd zijn.
Kan je blijven zitten met een A-attest?
Vanaf volgend schooljaar zal het dus niet meer mogelijk zijn om met een A-attest met uitsluiting over te zitten. Dat is omdat we vertrouwen hebben in het oordeel van de klassenraad. Het was natuurlijk een moeilijke beslissing voor de klassenraad. Daarom hebben we die optie opengehouden.