Waar ligt Solomon Islands?

Waar ligt Solomon Islands?

De Salomonseilanden (Solomoneilanden) (Engels: Solomon Islands) is een land en tevens eilandengroep in de Grote Oceaan (Oceanië) dat bestaat uit zes grote eilanden (Choiseul, Santa Isabel, Malaita, New Georgia, Guadalcanal en Makira) en circa duizend kleinere eilandjes. De hoofdstad van de Salomonseilanden is Honiara.

Wat is de hoofdstad van de Solomon eilanden?

HoniaraSolomoneilanden / Hoofdstad
Hoofdstad Honiara De hoofdstad van de Salomonseilanden is Honiara op Guadalcanal, dat de sfeer heeft van een gemoedelijk dorp. Het is een kleine plaats aan een kleine baai. De stad heeft ongeveer 50.000 inwoners. De bevolking leeft vooral van landbouw, visserij en bosbouw.

Welke taal spreken ze in Salomonseilanden?

EngelsSolomoneilanden / Officiële taal

Op de Salomonseilanden worden ruim 70 talen gesproken. De nationale taal is de Melanesische variant van het Engels (pidgin). Ook al waren de Salomonseilanden een Brits protectoraat, het Engels is men hier over het algemeen niet machtig.

Waar woont de Ni Vanuatu?

Ongeveer 2.000 Ni-Vanuatu wonen en werken in Nieuw-Caledonië. Er zijn drie officiële talen in Vanuatu, te weten: Engels, Frans en Bislama – een pidgin, beïnvloed door het Engels en het Frans en talen uit het zuiden van Vanuatu. Daarnaast worden nog ruim honderd lokale talen gesproken op de verschillende eilanden.

Waar zijn de Marshalleilanden?

De Marshalleilanden (Marshallees: Aolepān Aorōkin M̧ajeļ, Engels: Republic of the Marshall Islands), officieel de Republiek der Marshalleilanden, zijn een eilandengroep en sinds 1986 een onafhankelijke staat in de Stille Oceaan ten noorden van Nauru en Kiribati, ten oosten van Micronesia en ten zuiden van het eiland …

Welke taal spreken ze in Vanuatu?

Frans
BislamaEngels
Vanuatu/Officiële talen
Vanuatu heeft drie officiële talen Engels Frans en Bislama. Alleen Bislama wordt door iedereen in Vanuatu gesproken. Behalve de drie officiële talen worden er meer dan honderd verschillende inheemse talen en dialecten gesproken.

Wat is de hoofdstad van Vanuatu?

Port VilaVanuatu / Hoofdstad
Op de eilanden wonen 260.000 mensen, van wie de meeste in de hoofdstad Port Vila. Vanuatu wordt al sinds 500 voor Christus bewoond. In de zeventiende eeuw ontdekten Europeanen het paradijs in de Stille Oceaan.

Hoe groot is Vanuatu?

12.199 km²Vanuatu / Oppervlakte

Waar ligt Mururoa?

Moruroa (Mururoa, Mururura), in de geschiedenis ook bekend als Aopuni is een atol dat behoort tot de Tuamotueilanden die weer deel uitmaken van Frans-Polynesië. Het is 28 km lang en 11 km breed en heeft een landoppervlak van 15 km². Het ligt zo’n 1250 km ten zuidoosten van Tahiti.

Wat betekent Vanuatu?

Vanuatu – Eigennaam 1. (toponiem: land) een land in Oceanië, officieel de Republiek Vanuatu Woordherkomst Afkomstig van het Bislama #Bislama|Vanuatu.

Related Posts