Waar staat MfN voor?

Waar staat MfN voor?

De Mediation federatie Nederland (MfN) is een onafhankelijk instituut en heeft als doelstelling de kwaliteit en bekendheid van mediation in Nederland te bevorderen. Het MfN beheert en bewaakt een landelijk Register van Mediators.

Wat is een mediator werk?

Wat is mediation? Mediation is bedoeld om een onderling conflict op te lossen. Bij arbeidsconflicten tussen werkgever en werknemer of tussen twee werknemers, kan er gekozen worden voor een onafhankelijke bemiddelaar. Deze begeleidt partijen bij de gesprekken met als doel een oplossing te vinden.

Waarom MfN mediator?

Gegarandeerde kwaliteit MfN-registermediators krijgen hun kwaliteitslabel niet zomaar. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen, voordat ze ingeschreven worden in hét Nederlandse kwaliteitsregister van mediators.

Wat doet een mediator bij een scheiding?

Tijdens mediation kunnen u en uw (ex-)partner de problemen bespreken en meningsverschillen uit de wereld helpen. Hierdoor kan het contact na de mediation behouden blijven. U bepaalt zelf, met uw (ex-)partner, wat u afspreekt. Mediation is maatwerk en gericht op wat er in uw situatie tot goede afspraken leidt.

Is mediation een beschermd beroep?

Mediator is geen beschermd beroep. Iedereen die dat wil, kan zich als zodanig aanprijzen en aanbieden. In de praktijk, echter, moet men MfN Registermediator zijn om het vak daadwerkelijk te kunnen uitoefenen.

Waar moet een mediator aan voldoen?

Een goede mediator is doortastend. Het is iemand die van aanpakken weet en graag ter zake komt. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor de emoties van cliënten. Sterker nog, dat is een voorwaarde voor een succesvolle mediation.

Wat zijn de taken van een mediator?

Wat doet een mediator?

  • Taak 1: aanbrengen gespreksstructuur.
  • Taak 2: bewaken voortgang en procedure.
  • Taak 3: alle partijen aan het woord laten.
  • Taak 4: Feiten, standpunten, belangen en achtergronden van de partijen in kaart (laten) brengen.
  • Taak 5: Ruimte kweken voor wederzijds begrip.
  • Taak 6: Oplossingsgericht handelen.

Wat moet je kunnen als mediator?

Omdat Mediator nog steeds een vrij beroep is, is er geen opleiding vereist. Vrijwel iedereen kan zich namelijk Mediator noemen. De meeste gecertificeerde Mediators hebben echter een juridische opleiding gevolgd op WO niveau en hebben daarna nog een cursus gevolgd.

Wat doet een register mediator?

Een MfN of ADR registermediator helpt mensen om samen een oplossing te vinden bij bijvoorbeeld een arbeidsconflict een zakelijk conflict of een echtscheiding, en is een professionele bemiddelaar die onafhankelijk werkt.

Wat kost een scheiding gemiddeld met een mediator?

Een mediator kost normaal gesproken ongeveer € 150 per uur (exclusief BTW). Vaak betalen beide partijen allebei de helft van de kosten. U kunt andere afspraken maken over de verdeling. Deze legt u vast in de mediationovereenkomst.

Wat bespreekt een mediator?

Een mediator geeft wel informatie maar geen advies. Een mediator is ook geen rechter en spreekt geen oordeel uit. Een mediator handelt in jullie beider belang. Het is belangrijk dat je je allebei gehoord voelt en vrij voelt om je uit te spreken, zodat je goed kan onderzoeken wat voor jou belangrijk is.

Is mediator een beschermde titel?

Op dit moment is “mediator” geen wettelijk beschermde titel, zoals dat “advocaat” wel is. Het bekendste voorbeeld van mediation is op het gebied van echtscheidigen e.d., maar deze vorm van geschilbeslechting kan bijvoorbeeld op bij arbeidsrechtelijke of ondernemingsrechtelijke geschillen worden toegepast.

Related Posts