Waar zit afsluitkraan?

Waar zit afsluitkraan?

Kijk of u een aparte afsluiter heeft voor de buitenkraan. Deze zit vaak onderin de meterkast waar de waterleiding binnen komt. Waarschijnlijk staat de afsluiter (rode/zwarte/groene hendel) nu in de lengte van de leiding. Draait u deze een kwartslag zodat deze haaks op de leiding komt te staan.

Waar zit de buitenkraan in de meterkast?

Indien u de hoofdkraan in uw meterkast dichtdraait, heeft u immers in de rest van uw huis geen water meer. Gelukkig hoeft dit ook niet. Bij het aanleggen van uw buitenkraan is er ongetwijfeld een klein kraantje in uw woning geplaatst. Deze zit meestal vlak na de aansluiting op het bestaande leidingwerk.

Hoe herken ik de hoofdkraan?

U vindt de hoofdkraan vóór de watermeter. Dus aan de kant waar de waterleiding uw huis binnenkomt. Het pijltje op de watermeter geeft de stroomrichting van het water aan. Draai de rode knop rechtsom (met de klok mee) dicht.

Hoe water aflaten buitenkraan?

Hoe tap ik mijn buitenkraan af? Draai eerst de stopkraan dicht en draai daarna het groene, blauwe of zwarte kraantje dat eronder zit open. Er loopt nu al een klein beetje water uit. Tot slot draai je de buitenkraan of de kraan in je schuur of kelder helemaal open: de rest van het water loopt er dan uit.

Waarom vorstvrije kraan?

Als het water bevriest en uitzet, kunnen de leidingen namelijk kapot springen. Bij deze kraan is de leiding na het dichtdraaien van de kraan namelijk altijd leeg. Een vorstvrije buitenkraan is daarom een goede, onderhoudsvrije oplossing voor koude nachten en winterdagen.

Hoe werkt een vorstbestendige kraan?

Bij een vorstvrije / vorstbestendige kraan zit de afsluiter aan de binnenzijde van de muur. De draaiknop bedient die afsluiter met een lange pen of as. Elke keer als de kraan gesloten wordt, druppelt of loopt het water dat in de kraan zit er aan de buitenzijde uit. Dit doordat de afsluitklep diep in de muur zit.

Waar zit de hoofdkraan van de buitenkraan?

Uw hoofdkraan zit in de waterleiding die van buiten uw huis binnenkomt, meestal vlak voor uw watermeter. U vindt uw watermeter in de meterput bij de voor- of achterdeur, in de meterkast of in de kelder.

Related Posts