Waarom reisde Vasco da Gama?

Waarom reisde Vasco da Gama?

ONTDEKKINGSREIZEN: 8 juli 1497 – Vasco da Gama vertrekt vanaf de Portugese kust richting Indië, met de opdracht van de koning om een handelsroute over zee richting het oosten te vinden. Na iets minder dan een jaar bereikt hij samen met zijn 170-koppige bemanning de Indiase kust.

Wie bereikt als eerste indie?

Portugese ontdekkingsreiziger. Leider van de voor zover bekend eerste Europese expeditie over zee naar India. Vasco da Gama (1469-1524) Vasco da Gama wordt in 1469 geboren in het Portugese dorpje Sines.

Wie vond de zeeroute naar Indie?

Vasco da Gama (Sines, Portugal; 1460 of 1469 – Cochin, Portugees-Indië; 24 december 1524) was een Portugese ontdekkingsreiziger en de leider van de eerste expeditie van Portugal naar India.

Wie ontdekte Portugal?

In 1418 kwamen twee kapiteins van Hendrik de Zeevaarder door een storm op een eiland terecht dat ze Porto Santo (“Heilige Haven”) noemden uit dankbaarheid voor hun redding. In 1419 zette João Gonçalves Zarco voet op Madeira. Tussen 1427 en 1431 werden de meeste eilanden van de Azoren ontdekt.

Wat heeft Bartolomeu Dias ontdekt?

De Portugese zeevaarder en ontdekkingsreiziger Bartolomeu Dias (ook wel Diaz) bereikte als eerste Europeaan het zuid-westelijkste punt van Afrika: Kaap de Goede Hoop. Bartolomeu Dias Bartolomeu Dias (de Navarez) reist in 1481 naar de Goudkust in het huidige Ghana.

Wie vond de route naar Indonesië?

Cornelis de Houtman – 1596-1597: Eerste Nederlandse reis naar de Oost-Indische archipel (huidige Indonesië).

Waarom wilden de Portugezen Pape Jan vinden?

Producten uit India bereikten Europa destijds maar mondjesmaat en waren zeer gewild. Bovendien hoopte João in Afrika of in India Pape Jan te vinden, een mythische christelijke priesterkoning die ergens voorbij de islamitische wereld zou leven en een belangrijke bondgenoot voor de westerse christenen zou kunnen zijn.

Is Portugal een rijk land?

In de vroegmoderne tijd groeide het land uit tot het Portugese Rijk, een wereldmacht die overzeese gebieden in Afrika, Azië en Zuid-Amerika omvatte. In de daaropvolgende eeuwen nam het rijk weer in grootte af; in 1999 kwam met de overdracht van Macau aan China een eind aan de koloniale bezittingen.

https://www.youtube.com/watch?v=nJdddDkSgM4

Related Posts