Wat betekent een kleine stap voor de mens een grote stap voor de mensheid?

Wat betekent een kleine stap voor de mens een grote stap voor de mensheid?

“It’s one small step for man, but a giant leap for mankind”/ Voor hem is zijn eerste stap maar klein, maar voor de mensheid heel belangrijk.

Welk jaar was Neil Armstrong op de maan?

De eerste maanlanding eind jaren 60 was groot nieuws en iedereen in de wereld keek mee tijdens deze gebeurtenis. De exacte datum van de eerste maanlanding is 20 juli 1969. Op deze historische dag zette astronaut Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan.

Hoe een kleine stap een grote stap werd in de toekomst?

Wat Armstrong zei, klonk als: ‘That’s one small step for man, one giant leap for mankind’. Te vertalen als: ‘Dit is een kleine stap voor de mens, een grote sprong voor de mensheid.

Wat was de precieze datum waarop de eerste voetstap op de maan werd gezet?

The Eagle has landed. De Maanlanding vond plaats om 20:17:39 UTC, 20 juli 1969. Zes uur en veertig minuten later begon Armstrong aan zijn Maanwandeling.

Hoe lang duurde reis naar de maan?

Een reis naar onze ruimtebuur de Maan duurt drie dagen als we traditionele chemische raketten gebruiken. Mars, de planetoïden en de buitenste planeten staan maanden of zelfs jaren ver weg.

Wie was de eerst op de maan?

“That’s one small step for (a) man, one giant leap for mankind.” Neil Alden Armstrong (Wapakoneta, Ohio, 5 augustus 1930 – Cincinnati, 25 augustus 2012) was een Amerikaan die in 1969 als eerste mens voet op de Maan zette.

Wie was de eerste persoon in de ruimte?

60 jaar geleden werd de Rus Joeri Gagarin (27) de eerste mens in de ruimte. Zijn vlucht duurde slechts 108 minuten, maar dat was ruim voldoende voor een plek in de geschiedenisboeken. Intussen zijn ook al twee Belgen ruimtevaarder geworden, al blijft het wachten op de eerste Belgische vrouwelijke astronaut.

Related Posts