Wat betekent zetel in het Vlaams?

Wat betekent zetel in het Vlaams?

Zetel is standaardtaal in België voor een comfortabel zitmeubel voor een of meer personen, met doorgaans een stoffen of leren bekleding.

Wat is de zetel van een BV?

Het officiële adres van een vennootschap of rechtspersoon, de officiële hoofdvestiging van een bedrijf of instelling, de lokatie waar deze volgens de statuten gevestigd is. Op dit adres staat de rechtspersoon geregistreerd bij officiële instanties als een kamer van koophandel.

Wat betekent zetel van de rechtspersoon?

Zetel is een typisch woord waar de juridische betekenis heel anders is dan die in het gewone spraakgebruik waar het “stoel” betekent. De zetel is de wettelijke vestigingsplaats (woonplaats) van een rechtspersoon. Ook wel statutaire zetel of plaats van vestiging.

Wat is een ander woord voor zetels?

zetel (zn): bank, stoel, troon, verblijfplaats, woonplaats, zitplaats. zetel (zn): armstoel, fauteuil, stoel.

Wat is de zetel van de vennootschap?

De statutaire zetel is volgens het vennootschapsrecht de vestigingsplaats zoals die in de statuten van een vennootschap is opgenomen. De statutaire zetel is dus de “woonplaats” van de vennootschap. Dit kan de plaats zijn waar de vennootschap haar kantoor houdt, maar dat hoeft niet.

Is zetel standaardtaal?

Zetel is standaardtaal in het hele taalgebied in de betekenis ‘plaats waar een instelling of bedrijf gevestigd is’ en ‘lidmaatschap van een volksvertegenwoordiging of bestuursorgaan’.

Wat is stoel in het Belgisch?

Zetel is ook standaardtaal in België voor een zitplaats in een vervoersmiddel, zoals een auto of vliegtuig. Standaardtaal in het hele taalgebied zijn bijvoorbeeld stoel, autobank, achterbank.

Wat is de zetel van een bedrijf?

De maatschappelijke zetel is het juridisch officiële adres van een bepaalde rechtspersoon (voornamelijk bedrijven maar ook andere organisaties), zoals bepaald in haar statuten. Het bedrijf of de organisatie kan andere vestigingen hebben, maar de maatschappelijke zetel wordt beschouwd als hoofdkantoor.

Wat is de zetel van de rechtspersoon?

De zetel is de wettelijke vestigingsplaats (woonplaats) van een rechtspersoon. Ook wel statutaire zetel of plaats van vestiging. Deze plaats moet worden opgenomen in de statuten en daarmee in de notariële oprichtingsakte.

Related Posts