Wat is de gemiddelde ecologische voetafdruk?

Wat is de gemiddelde ecologische voetafdruk?

De Global Footprint Network rekent ieder jaar de Ecologische Voetafdruk uit voor verschillende landen. Als we alles eerlijk verdelen zou iedere wereldburger recht hebben op 1.7 gha. Gebaseerd op voorlopige cijfers uit 2019 verbruiken we echter meer. Gemiddeld is het 2.8 gha, dat is dus ongeveer 1,6 aardbol.

Wat is de ecologische voetafdruk van de VS?

Inwoners van de Verenigde Staten hebben een voetafdruk van 8,0 hectare. Een Keniaan daarentegen heeft een afdruk van 1,1 hectare. Met de ecologische voetafdruk kan de milieu-impact van verschillend consumptiegedrag (leefstijlen) of van verschillende bevolkingsgroepen (landen) met elkaar worden vergeleken.

Hoeveel werelden zijn er nodig?

Als iedereen zo zou leven als ik deed in 2017, hebben we volgens het Global FootPrint Network maar liefst 3,5 Aarde nodig. Het Global FootPrint Network is een non-profit organisatie die streeft naar een duurzame toekomst waar alle mensen de kans krijgen om te ‘bloeien’ binnen de grenzen van één planeet.

Wat is de gemiddelde ecologische voetafdruk in Nederland?

Nederland zit daar tussen met een gemiddelde voetafdruk van 4,4 hectare. De Europese landen buiten de Europese Unie hebben een gemiddelde voetafdruk van 3,8 hectare.

Wat moet de gemiddelde ecologische voetafdruk zijn om duurzaam te leven?

Volgens het Global Footprint Network, dat gespecialiseerd is in voetafdrukmetingen, heeft een gemiddelde Nederlander een voetafdruk van 5,5 hectare, wat betekent dat het 5,5 hectare nodig heeft om zo te leven als wij doen. En dit terwijl er wereldwijd per persoon maar 1,7 hectare beschikbaar is.

Hoeveel werelden heb ik nodig?

Als iedereen zo zou leven zoals ik in 2017 (nog) deed, hadden we volgens het Global Footprint Network maar liefst 3,5 Aarde nodig. Het Global Footprint Network is een internationale organisatie die streeft naar een duurzame toekomst waar alle mensen de kans krijgen op een goed leven binnen de grenzen van één planeet.

Wat heeft duurzaam te maken met de ecologische voetafdruk?

Deze voetafdruk is een globale maat voor duurzaamheid. Geconsumeerde goederen en uitgevoerde activiteiten worden meegenomen in de berekening van de voetafdruk en zo wordt er een beeld geschetst van de duurzaamheid van de samenleving op verschillende schalen (lokaal, nationaal, internationaal).

Welk land heeft de grootste voetafdruk?

De tien landen met de grootste ecologische voetafdruk per persoon zijn, in aflopende: Koeweit, Qatar, Verenigde Arabische Emiraten, Denemarken, België, Trinidad en Tobago, Singapore, Verenigde Staten, Bahrein en Zweden. Globaal wordt meer dan de helft van de ecologische voetafdruk veroorzaakt door uitstoot van CO2.

Wat is de ecologische voetafdruk van Amerika?

De gemiddelde Amerikaan heeft een ecologische voetafdruk van negen hectaren, of ongeveer 17 voetbalvelden. De voetafdruk van een Europeaan is maar half zo groot, en toch nog altijd te veel op lange termijn.

Welk land heeft kleinste voetafdruk?

Noorwegen aan kop met 5,8 hectare en de kleinste gemiddelde voetafdruk in Europa heeft Moldavië met 1,3 hectare. De gemiddelde Europese voetafdruk komt neer op 4,4 hectare per persoon.

Wat is de ecologische voetafdruk van Spanje?

Jaartabellen

Plaats 2000 2004
19 Saoedi-Arabië 6,15 Tsjechië 5,0
20 Noorwegen 6,13 België 4,9
21 Japan 5,94 Duitsland 4,8
22 België 5,88 Spanje 4,8

Momenteel is echter de gemiddelde voetafdruk van alle mensen op aarde 2,3 hectare, dus verbruiken we meer dan wat de aarde ons kan bieden! Onze huidige levensstijl zal er dus toe leiden dat de natuurlijke reserves van de aarde opraken.

Wat is de ecologische voetafdruk van Belgie?

Om met de aarde in evenwicht te leven beschikt iedereen over 1,6 hectare per persoon. De voetafdruk van rijke landen is veel groter dan die van arme landen. België heeft een gemiddelde voetafdruk van 5,6 ha.

Related Posts