Wat is de oorzaak van pijnlijke voetzolen?

Wat is de oorzaak van pijnlijke voetzolen?

Soms is de oorzaak duidelijk, zoals door lang lopen of staan, het dragen van slecht passende schoenen of schoenen met hoge hakken. Maar ze komen ook veel voor bij een schimmelinfectie, allergie, diabetes en zenuwaandoeningen waarbij de lange zenuwen naar de voeten minder goed werken (polyneuropathie).

Wat doen als je voeten pijn doen?

Op maat gemaakte steunzolen en aanpassing van de schoenen kunnen in vele gevallen de klachten doen verminderen of verdwijnen. Ernstige en langdurige klachten, vooral door reuma, worden soms operatief behandeld.

Wat te doen aan pijn onder voorvoet?

Afhankelijk van de oorzaak van de klachten in de voorvoet kan een overbelasting vanzelf overgaan, maar vaak keert de pijn gemakkelijk terug. Het dragen van de verkeerde schoenen is een veel voorkomende oorzaak. Zorg ervoor dat u op goede, stevige schoenen loopt en houd rekening met de belasting van uw voeten.

Wat is de oorzaak van pijn aan de onderkant van de voet?

Oorzaken van pijn aan de onderkant van de voet. Pijn de onderkant van de voet kan optreden bij verwonding van de spieren, botten, gewrichtsbanden of pezen die de voetboog vormen. Het kan ook optreden als gevolg van structurele problemen, vooral wanneer dezeverergeren door: gewichtstoename ( overgewicht of obesitas) veroudering.

Wat is de benaming pijn onder de voet?

De Latijnse benaming voor pijn onder de voet is metatarsalgie. Het woord betekent letterlijk: pijn onder de kopjes van de middenvoetsbeentjes. De term zegt dus alleen maar iets over waarhet pijn doet, en niet waaromhet pijn, het is dus geen echte diagnose.

Wat is laterale voetpijn?

Pijn aan de buitenkant van de voet en enkel wordt laterale voetpijn genoemd. Pijn aan de buitenkant van de voet is een relatief veel voorkomende klacht, die iedereen kan treffen. Het kan vóór, tijdens of na activiteiten zoals wandelen, sporten en hardlopen plaatsvinden. Laterale voetpijn kan gepaard gaan met functieverlies en stijfheid,

Wat is de anatomie van de voet?

Anatomie van de voet. De voet is een ingewikkelde samenstelling van vele botten, spieren, pezen en banden. Zo zitten er wel 26 botten in de voet die samen 33 gewrichten vormen. Daarnaast zijn er 19 spieren en pezen en maar liefst 107 verschillende gewrichtsbanden die de voet bij elkaar houden. Samen zorgen ze ervoor dat we ons voort kunnen bewegen.

Related Posts