Wat is iemands handelsmerk?

Wat is iemands handelsmerk?

(trade-mark) In juridische zin een wettelijke term, ter bescherming van de exclusieve rechten van de aanbieder (producent/distribuant) van een product/artikel met betrekking tot het gebruik van een merk.

Wat is een gedeponeerd handelsmerk?

merkenrecht: inzenden van een merk aan een merkenbureau ter verzekering van het uitsluitend recht op dat merk.

Is een merk?

Een merk is een bepaald woord of afbeelding (of een geluid of een kleur) waarvoor geldt dat er iemand (de merkhouder) is, die het als enige mag gebruiken binnen een regio voor een bepaald handelsdoel. Een merk (brand) is wat het publiek denkt, voelt en ervaart bij een bedrijf.

Is een geregistreerd handelsmerk?

Het ®-teken staat voor “geregistreerd handelsmerk”. Dit teken kan gebruikt worden als een waarschuwing naar derden, om aan te geven dat het merk is geregistreerd. Juridisch gezien heeft dit teken geen betekenis in de Benelux. In de VS heeft het teken wel juridische waarde en mag het niet zomaar gebruikt worden.

Wat kan je niet vastleggen als merk?

Je mag dus niet zomaar andermans merk gebruiken. Als je een merk gebruikt in jouw domeinnaam is dat over het algemeen al inbreuk op merkrechten. Een domeinnaam die bijvoorbeeld www.koopnikeschoenen.nl heet kan dus inbreuk maken op het merkrecht van Nike.

Wat is gedeponeerd?

nedergelegd, overgelegd; in bewaring gegeven; afgeleverd bij de overheid; van rechtswege ingeschreven: een wettig gedeponeerd fabrieksmerk.

Is het de merk of het merk?

Is het de of het merk In de Nederlandse taal gebruiken wij het merk.

Welke kosten zijn verbonden aan een merkbescherming?

Registratie. Als je kiest voor registratie in de Benelux, dan bedragen de kosten voor het vastleggen van jouw woordmerk of beeldmerk 475 euro of 685 euro. In het eerste geval wordt enkel geregistreerd en bij de tweede optie krijg je ook een merkonderzoek. De kosten voor deponeren in de EU zijn 1299 euro.

Is een merk nog vrij?

Het register werd recent aangepast zodat het zoeken nu nog eenvoudiger wordt: zoeken in het BOIP Merkenregister doe je door in het zoekveld ofwel je naam in te geven of via het ‘camera symbooltje’ op een afbeelding laten zoeken. Je krijgt dan onmiddellijk een lijst met merken die erop gelijken.

Hoe Trademark registreren?

Je kunt je merk registreren door het online te deponeren bij het BBIE. Voordat je hiertoe overgaat moet je controleren of jouw naam al bestaat en is gedeponeerd. Ook moet je er op letten dat jouw merk bijvoorbeeld niet te beschrijvend is, want dan wordt het geweigerd.

Wat is het belangrijkste kenmerk om te bepalen of iets wel of geen merkbescherming kan krijgen?

Enige wat moet worden opgemerkt is dat het niet gaat om Europa, maar om de EU. Als je kiest voor merkbescherming in de EU dan wordt jouw merk in één keer beschermd in alle landen van de Europese Unie.

Welke dingen kun je registreren merkrecht?

Bijvoorbeeld de naam van het product of de dienst, maar ook het beeldmerk (logo), de vorm van de verpakking of een kenmerkende kleur. Als merk kan bijvoorbeeld worden beschermd: de naam en het logo van Shell, een Coca-Colafles en de kleur blauw van Camping Gaz.

Related Posts