Wat staat er in het Verdrag van Versailles?

Wat staat er in het Verdrag van Versailles?

Duitsland moest zijn koloniën en een deel van het Duitse grondgebied afstaan. Duitsland mocht voortaan nog maar een leger van maximaal 100.000 man hebben. Duitsland moest keizer Wilhelm II uitleveren voor berechting.

Wat was de oorzaak van de Tweede Wereldoorlog?

De directe aanleiding voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in Europa was de invasie van Polen door nazi-Duitsland, op 1 september 1939. Hierna verklaarden op 3 september 1939 Frankrijk en Engeland de oorlog aan nazi-Duitsland. Een dag later startte de RAF met aanvallen op een Duitse vloot.

Hoe noemden de Duitsers het Verdrag van Versailles?

Het Verdrag van Versailles (Frans: Traité de Versailles), ook Vredesverdrag van Versailles of Vrede van Versailles genoemd, was een verdrag tussen Duitsland en de Entente.

Welke straffen kreeg Duitsland in het Verdrag van Versailles opgelegd?

Duitsland had volgens de overwinnaars de Alleinschuld aan de oorlog. Het werd veroordeeld tot het betalen van torenhoge herstelbetalingen en raakte een zevende deel van het Duitse grondgebied kwijt. Het vredesverdrag van Versailles van 1919 werd in Duitsland als zeer onrechtvaardig ervaren.

Wat staat niet in het vredesverdrag van Versailles?

Het in het Verdrag van Versailles als verdragspartner genoemde China had het verdrag niet ondertekend en door een apart verdrag van 20 mei 1921 de oorlogstoestand beëindigd. Costa Rica nam aan de onderhandelingen niet deel en beëindigde de oorlogstoestand bij decreet van 4 februari 1920.

Wie waren de leiders van de asmogendheden?

De landen Duitsland, Italië en Japan, vormden voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog samen de ‘Asmogendheden’. De naam voor deze alliantie wordt in 1936 de wereld ingeholpen door de Italiaanse dictator Benito Mussolini. Hij noemt het vriendschappelijke verdrag dat Duitsland en Italië dan tekenen ‘de as Rome-Berlijn’.

Waar staat asmogendheden voor?

Een term die vóór en tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt werd voor Duitsland en Italië en hun bondgenoten.

Waar is de Tweede Wereldoorlog begonnen?

In 1939 breekt de Tweede Wereldoorlog uit met de Duitse inval in Polen. Op 10 mei 1940 vallen Duitse troepen Nederland binnen. Binnen 5 dagen is de strijd afgelopen.

Related Posts