Wat voor kleding droegen ze in de jaren 60?

Wat voor kleding droegen ze in de jaren 60?

Wat droegen mensen in de jaren 60? In 1968 beleefden de hippies met hun summer of love hun hoogtepunt. De roklengte werd langer en vrouwen droegen prachtige maxi-jurken met bloemenprints, maar ook gehaakte items, flared jeans en sandalen zijn herkenbaar voor de kleding trends uit de jaren 60.

Wat gebeurde er allemaal in de jaren 60?

De geboorte van Barbie, de modepop van Mattel. 1961 De DDR bouwt de Berlijnse Muur om de vluchtelingenstroom van Oost- naar West-Duitsland te stoppen. 1962 De allereerste single van de Beatles ‘Love me do’ komt uit. 1963 Een legendarische elfstedentocht wordt verreden.

Wat was populair in 1970?

De jaren ’70 kenmerkte zich door zo veel verschillende dingen. Niet alleen muziek, maar ook jumpsuits, puntkragen, de film Saturday Night Fever en de rare dingen die je moeder deed.

Wat voor kleding dragen hippies?

De kleding van de hippies zag er armoeding uit, ze droegen vooral tweedehands kleding. Ze hielden van vale verwassen T-shirts en versleten spijkerbroeken. Ook hielden ze van overhemden en grote uitgezakte truien. Ze droegen laarzen of sandalen aan hun voeten.

Welke accessoires dragen hippies?

Hippies dragen vaak symbolen, sieraden en kleding die geïnspireerd zijn door Amerikaanse indianen. Kies felle kleuren, die werden gedragen als ode aan psychedelische drugs, en bloemen patronen die belangrijk waren om het leven van het land te verheerlijken.

Wat droegen de vrouwen vroeger?

Vrouwen droegen voornamelijk t-shirts, vesten, truien, spijkerbroeken, en korte en lange rokken. In tegenstelling tot de jaren ’50 en ’60 was het gebruik van accessoires vrij sober in de jaren ’70, al schaften vrouwen in deze tijd wel massaal een schoudertas aan.

Wat deden jongeren in de jaren 60?

Jongeren mochten hun verdiende geld zelf nu besteden. Ze kochten platen met hun favoriete muziek, kleding, sigaretten en een brommer. Jongeren gingen er ook anders uitzien dan de ouderen. Ze droegen andere kleren: de jongens leren jacks en spijkerbroeken, de meisjes wijde petticoats onder hun rokken.

Related Posts