Wat voor kolonie was Mexico van Spanje?

Wat voor kolonie was Mexico van Spanje?

Op 13 augustus 1521 gaf de laatste Azteekse leider Cuauhtemoc zich over aan de Spaanse troepen van conquistador Hernán Cortés en werd Mexico een kolonie van Spanje. Bijna drie eeuwen bleef Mexico een Spaanse kolonie. De oorlogen van Napoleon in Europa zorgden ervoor dat de band van Spanje met haar koloniën verzwakte.

Waarom gingen de Spanjaarden naar Mexico?

Er was bijna 60 jaar van oorlog nodig voordat de Spaanse veroveraars geheel Meso-Amerika hadden veroverd. De voornaamste weerstand was de periode die ook wel bekendstaat als de Chichimekenoorlog. De Spaanse verovering van Yucatán duurde bijna 170 jaar.

Hoe behandelde de Spanjaarden de indianen?

De Spanjaarde konden makkelijk de strijd winnen. Zij hadden een betere uitrusting en paarden en honden waar die Indianen bang voor waren. De Indianen kende geen vuurwapens en zwaarden. De Conquistadores sloten bondgenootschappen met indiaanse volkeren om weer andere indianen te overwinnen.

Van wie was Mexico een kolonie?

In 1521 capituleerden de Azteken. Tenochtitlan werd omgedoopt tot Mexico-Stad en het werd de hoofdstad van de Spaanse kolonie Nieuw-Spanje. In de decennia die daarop volgden werd ook de rest van Mexico onder Spaans gezag gebracht.

Welke godsdienst brachten de Spanjaarden naar Mexico?

Je hebt al gezien dat de Spanjaarden het christendom naar Amerika hebben gebracht. Maar niet alleen Europeanen hebben hun godsdienst verspreid. Ook de Arabieren hebben dat gedaan met hun godsdienst: de islam.

Waren de Spanjaarden tolerant tegenover de Azteekse godsdienst?

De Spaanse veroveraars bewonderden de Azteken, met uitzondering van hun religie. Ze noemden hun piramiden mosques, bij gebrek aan vergelijkingsmateriaal. Hoe meer de onderwerping van de Azteken een bruut conflict werd, hoe sterker de religie en cultuur werden afgewezen.

Hoe heette Mexico vroeger?

De Spanjaarden wisten uit de stad te vluchten, en richtten met steun van hun Tlaxcalteekse bondgenoten een belegering op. In 1521 capituleerden de Azteken. Tenochtitlan werd omgedoopt tot Mexico-Stad en het werd de hoofdstad van de Spaanse kolonie Nieuw-Spanje.

Wie veroverde Mexico?

Begin november 1519 bereikt een legertje Spaanse veroveraars onder leiding van Hernán Cortés de oevers van het meer waaraan de grootste stad ligt van het land dat zij aan het veroveren zijn: Mexico.

Hoe is het Azteekse rijk gevallen?

Het werd een enorme veldslag: duizenden Azteken lagen dood op straat en iedere gevangengenomen Spaanse soldaat werd meteen geofferd. Na een aantal maanden belegering gaf de laatste Azteekse hueyi tlahtoani Cuauhtemoc zich over. Het Azteekse rijk werd als Nieuw-Spanje een Spaanse kolonie.

Waar is Mexico bekend om?

Mexico, het land wat bekend staat om de mooie stranden, oude Maya-cultuur, lekkere eten maar ook om de drugsoorlog en ander geweld. Het is een uniek land, gelegen in Midden-Amerika.

Related Posts