Wat zijn de gevolgen van een atoombom?

Wat zijn de gevolgen van een atoombom?

De atoombommen op Hiroshima en Nagasaki hebben direct meer dan 110.000 mensen gedood. Maar door de na-effecten van de bom werd het dodental meer dan verdubbeld. De atoombom leverde namelijk schadelijke straling op, waar de bevolking aan blootgesteld werd.

Hoeveel atoombommen zijn er op de wereld gebruikt?

Waren er op het hoogtepunt van de Koude Oorlog 70.000 kernkoppen in de wereld, vooral in de jaren negentig liep dat aantal flink terug. In 2020 telt de wereld nog ruim 13.000 kernwapens. Die zijn overigens wel een stuk krachtiger dan de bommen die op Japan werden gegooid, soms tot wel 1000 keer krachtiger.

Wat is er gebeurd in de Tweede Wereldoorlog?

De Tweede Wereldoorlog duurde van 1 september 1939 tot 5 mei 1945. Op 1 september 1939 viel Duitsland Polen aan. Op 10 mei 1940 werd Nederland bezet door de Duitsers. Op 5 mei 1945 maakten de Amerikanen een einde aan de oorlog.

Wat zijn de oorzaken van de Tweede Wereldoorlog?

De directe aanleiding voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in Europa was de invasie van Polen door nazi-Duitsland, op 1 september 1939. Hierna verklaarden op 3 september 1939 Frankrijk en Engeland de oorlog aan nazi-Duitsland. Een dag later startte de RAF met aanvallen op een Duitse vloot.

Waar is atoombom van gemaakt?

Een atoombom (of kernwapen) is een kernbom die is gevuld met de nucleaire stoffen uranium en radium.

Hoe werkt een atoombom?

Een kernwapen (ook wel kernbom, atoombom of atoomwapen) is een type wapen dat gebruikmaakt van de energie die is opgeslagen in atoomkernen om een ontploffing te veroorzaken, in tegenstelling tot conventionele explosieven, die ontploffen door chemische reacties, waarbij de atoomkernen onveranderd blijven.

Waarom viel Duitsland Nederland aan?

De Duitsers hebben als doel Frankrijk te verslaan. Via Nederland en België willen ze de Franse verdedigingslinie aan de oostgrens omzeilen. Door Nederland te bezetten kunnen de nazi’s bovendien voorkomen dat Engeland een uitvalsbasis op het Europese vasteland opzet.

Wat waren de gevolgen van de atoombom op Hiroshima?

Minder dan één gram massa verwoest een complete stad. Dat is wat er gebeurt in augustus 1945 met Hiroshima: een atoombom maakt dan uit minder dan één gram materie genoeg energie los om op slag 80.000 mensen te doden. In de jaren erna sterven nog eens 60.000 mensen aan de gevolgen van de bom.

Related Posts