Wat is zelfregulering?

Wat is zelfregulering?

Zelfregulering houdt in: zelfstandig handelen en daarvoor verantwoordelijkheid nemen in de context van een bepaalde situatie/omgeving, rekening houdend met de eigen capaciteiten.

Wat is zelfregulatie onderwijs?

Leerlingen die zichzelf reguleren zijn in staat hun eigen leerproces aan te sturen, te volgen en bij te sturen. Zelfregulatie hangt samen met eigenaarschap, dat wil zeggen dat leerlingen zich verantwoordelijk voelen voor hun eigen leerproces. Ook houdt het verband met de intrinsieke motivatie van leerlingen.

Waarom zelfregulering?

Voordelen van zelfregulering De sector heeft meer kennis (dan de overheid) die vereist is om goede regels te maken. Zelfregulering komt sneller tot stand en is flexibeler dan regulering. Het draagvlak bij de private partijen om zich eraan te houden is aanzienlijk groter, omdat de normering als redelijk wordt ervaren.

Wat betekent het woord substantieel?

[Fr. substantiel, van Lat. substantialis] zelfstandig; wezenlijk; in hoofdzaak, hoofdzakelijk; de substantie betreffend; degelijk (van voedsel), voedzaam.

Wat is zelfregulatie biologie?

Mechanismen van een organisme om zichzelf in leven te houden. Zelfregulatie komt tot stand door hormonen, zenuwen, zintuigen en transport van stoffen.

Wat betekent zelfregulerend leren?

Metacognitie en zelfregulerend leren zijn erop gericht leerlingen zelf concreter te laten nadenken over hun leerproces. Vaak krijgen ze speciale programma’s aangereikt om te leren hoe ze hun leerproces kunnen plannen, monitoren en evalueren.

Waarom zelfregulerend leren?

Zelfregulerend leren Het kind leert zelf doelen te stellen, initiatief en verantwoordelijkheid te nemen voor het eigen leerproces, zelfregulering is daarmee het vermogen om een taak doelgericht te kunnen doen en verantwoordelijkheid te nemen voor het eigen handelen. Zelfregulering is één van de 21e eeuwse vaardigheden.

Wat is staatsonderwijs?

o., openbaar onderwijs.

Wat is speciaal onderwijs?

Speciaal onderwijs is onderwijs voor kinderen met een handicap, chronische ziekte of stoornis. Deze kinderen krijgen in het speciaal onderwijs meer aandacht en ondersteuning dan in het gewone onderwijs. De overheid wil dat leerlingen vanuit het speciaal onderwijs waar mogelijk instromen in het gewone onderwijs.

Welke scholen vallen onder het speciaal onderwijs?

Scholen voor speciaal basisonderwijs (sbo) vallen niet onder het speciaal onderwijs, maar onder het reguliere onderwijs. Op scholen voor speciaal onderwijs geldt de Wet op de Expertise Centra (WEC). Op scholen voor speciaal basisonderwijs geldt de Wet op het Primair Onderwijs.

Wat zijn de kenmerken van speciaal basisonderwijs?

Kenmerken speciaal basisonderwijs. Scholen in het sbo hebben dezelfde kerndoelen als gewone basisscholen. Maar de leerlingen in het sbo krijgen meer tijd om die te halen. De groepen in het speciaal basisonderwijs zijn kleiner en er zijn meer deskundigen om te helpen met leren.

Related Posts