Waarom loonkostensubsidie?

Waarom loonkostensubsidie?

De loonkostensubsidie is bedoeld voor werkgevers die iemand met een ziekte of handicap in dienst nemen. Deze werknemer ontvangt een uitkering in het kader van de Participatiewet. De werkgever vraagt de loonkostensubsidie aan voor de werknemer als deze minder dan het minimumloon kan verdienen.

Wat houd loonkostensubsidie in?

Met loonkostensubsidie krijgt de werknemer het normale salaris. De overheid betaalt de werkgever voor de kleinere productiviteit. Werkgevers vragen de loonkostensubsidie aan bij de gemeente. De loonkostensubsidie vergoedt het verschil tussen loonwaarde en minimumloon.

Wie komt in aanmerking voor loonkostensubsidie?

Werkgevers kunnen in aanmerking komen voor loonkostensubsidie van de gemeente als zij mensen met een arbeidsbeperking – voor wie de gemeente verantwoordelijk is – in dienst nemen. Ook voor mensen die beschut werk doen kunnen werkgevers loonkostensubsidie krijgen.

Hoe lang recht op loonkostensubsidie?

Bij een loonwaarde van 100 % wettelijk minimumloon stopt de subsidie. Wanneer iemand dat nooit bereikt, kan de loonkostensubsidie blijven doorgaan. Behalve een stimulans voor werkzoekenden om te gaan werken, is het vooral een compensatie voor de werkgever voor verminderde productiviteit van zijn werknemer.

Welke subsidies zijn er voor werkgevers?

Een overzicht met 7 subsidies voor werkgevers….5 subsidies voor aannemen personeel

  1. Loonkostenvoordelen (LKV)
  2. Lage-inkomensvoordeel (LIV)
  3. Proefplaatsing.
  4. Premievrijstelling marginale arbeid.
  5. Loondispensatie Wajongers.

Wat wordt bedoeld met een no riskpolis?

Heeft u een handicap, bent u ziek of was u ziek, bent u langdurig werkloos of bent u opgenomen in het doelgroepregister? Dan kan voor u de no-riskpolis gelden als u gaat werken. Dat betekent dat wij uw werkgever een Ziektewet-uitkering betalen als u (weer) ziek wordt.

Hoeveel subsidie krijgt mijn werkgever?

De loonkostensubsidie is maximaal 70% van het wettelijk minimumloon. Loonkostensubsidie heeft geen einddatum. Gemeenten verstrekken deze zolang de dienstbetrekking duurt en de werknemer aan de voorwaarden voldoet. De plannen van het kabinet om de loonkostensubsidie te vervangen door loondispensatie gaan niet door.

Welke subsidiemogelijkheden zijn er voor een werknemer?

Bij het aannemen van personeel kom je mogelijk in aanmerking voor de volgende vijf vormen van subsidie.

  1. Loonkostenvoordelen (LKV)
  2. Lage-inkomensvoordeel (LIV)
  3. Proefplaatsing.
  4. Premievrijstelling marginale arbeid.
  5. Loondispensatie Wajongers.

Hoe bereken je loonkostensubsidie?

De formule voor de berekening van loonkostensubsidie (LKS) is: LKS=WM(J)L –LOONWAARDE. En LOONWAARDE=%*NORMLOON.

Kan werkgever Doelgroepverklaring aanvragen?

U kunt als werkgever geen doelgroepverklaring aanvragen. Werknemers kunnen wel een doelgroepverklaring aanvragen.

Wat is het verschil tussen loonkostensubsidie en Loonkostenvoordeel?

De werkgever vraagt loonkostensubsidie aan bij de gemeente waar de werknemer staat ingeschreven. De gemeente is verantwoordelijk voor de uitbetaling van de subsidie. Het loonkostenvoordeel (LKV) is een nieuwe regeling die ingaat op 1 januari 2018 en is onderdeel van de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl).

Wie valt onder no risk polis?

Hieronder vallen mensen die gedeeltelijk arbeidsgeschikt zijn. Deze mensen hebben tussen de 35% en de 80% loonverlies of tussen 80 en 100% loonverlies, maar wel enige kans op herstel. Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen.

Wat is Loonwaardesubsidie?

U ontvangt een besluit met daarin de hoogte van de subsidie. U betaalt de werknemer salaris en u ontvangt voor het niet-productieve deel loonkostensubsidie naar loonwaarde. Het is ook mogelijk een loonwaardemeting af te nemen voorafgaand aan het dienstverband tijdens een proefplaatsing.

Welke regelingen vallen onder de Participatiewet?

Iedereen die kan werken maar het op de arbeidsmarkt zonder ondersteuning niet redt, valt onder de Participatiewet. De wet moet ervoor zorgen dat meer mensen werk vinden, ook mensen met een arbeidsbeperking.

Wat is een gesubsidieerde baan?

Regelingen voor gesubsidieerde arbeid zijn ingevoerd om werklozen werkervaring op te laten doen en zo hun afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Tot de deelnemers aan deze regelingen worden personen gerekend met een baan in het kader van de Jeugdwerkgarantiewet (JWG), banenpool- of Melkertregeling.

Wie vraagt loonkostensubsidie aan?

De overheid betaalt de werkgever voor de kleinere productiviteit. Werkgevers vragen de loonkostensubsidie aan bij de gemeente. De loonkostensubsidie vergoedt het verschil tussen loonwaarde en minimumloon. De maximale vergoeding is 70% van het minimumloon.

Wat wordt er bedoeld met loonwaarde?

Loonwaarde is de waarde – uitgedrukt in euro’s – van de arbeid die iemand nog kan uitvoeren. Voor de berekening van de loonwaarde wordt bepaald wat de actuele inzetbaarheid van de werknemer is ten opzichte van de normfunctie.

Wat is een PW uitkering?

(Wsw’-ers). De Participatiewet (PW) is het sociale vangnet voor alle personen vanaf 18 jaar die niet zelf een inkomen kunnen verdienen. Als u niet kunt werken, geen inkomen of een te laag inkomen hebt om van te leven, kunt u een beroep doen op de gemeente voor een bijstandsuitkering.

Waar valt bijstandsuitkering onder?

De bijstandswet (officieel: Wet werk en bijstand, afgekort WWB) wordt wel het sluitstuk van de sociale zekerheid in Nederland genoemd. Denk aan de situatie dat u geen geld meer hebt om uw vaste lasten te betalen zoals telefoon, huur, gas, water en elektriciteit.

Related Posts