Hoeveel jaar bestaat China?

Hoeveel jaar bestaat China?

China is 70 jaar een volksrepubliek. Dat wordt in Peking groots gevierd, maar in Hongkong zijn er nog altijd hele hevige demonstraties die hardhandig de kop in worden gedrukt.

Hoe groot is China als je het vergelijkt met Nederland?

Ons dichtbevolkte kikkerlandje telt zo’n 16,5 miljoen inwoners op 41.528 km² oppervlakte. China telt ruim 81x zoveel mensen, afgerond 1,34 miljard op 9.597.000 km². Een simpele rekensom leert ons dat men in China meer dan 3x zoveel leefruimte heeft, dus plek genoeg om nog even door te fokken.

Waar ligt het land China?

China ligt in het oosten van Azië, gelegen aan de Gele Zee, Oostchinese Zee en Zuidchinese Zee. Het grenst net zoals Rusland aan 14 landen: Er zijn geen landen die meer buurlanden tellen. De landsgrenzen zijn met 22.117 kilometer het langste in de wereld.

Wat is het belangrijkste geloof van China?

Het belangrijkste geloof van China is de Chinese volksreligie. Dit geloof heeft maar liefst zo’n 360 miljoen aanhangers! Je hebt ook het boeddhisme. De aanhangers daarvan geloven in Boeddha. Tenslotte heb je ook nog het taoïsme. School. Op het platteland gaan kinderen van 6 tot 11 jaar naar de lagere school.

Wat is de grootste stad vanchina?

De hoofdstad van China is Beijing. Beijing wordt ook wel Peking genoemd. In Beijing wonen bijna net zo veel mensen als in heel Nederland, ongeveer 15 miljoen mensen. Toch is er een stad (de grootste stad van China) die meer inwoners heeft dan Nederland, namelijk Shanghai, die heeft er ongeveer 19 miljoen.

Wat is de machtigste partij van China?

Het land wordt geregeerd door de Communistische Partij van China (CPC). De machtigste partij van de Volksrepubliek China is de Chinese Communistische Partij (CCP). De partij telt 63 miljoen leden. In de Grote Volkszaal komt de communistische partij bijeen. Aan het hoofd stond de partijvoorzitter Mao Zedong.

Related Posts