Is 14 dagen bedenktijd verplicht?

Is 14 dagen bedenktijd verplicht?

Als je een aankoop via internet of telefonisch (koop op afstand) hebt gedaan, geldt een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Als je spijt krijgt van je aankoop kun je die binnen deze termijn zonder opgaaf van reden ongedaan maken.

Hoe lang is de wettelijke bedenktijd?

In het contract moet staan dat u een bedenktijd hebt van 14 dagen. In het contract moet staan hoe en bij wie u kunt melden dat u het product of de dienst niet wilt.

Heb je altijd herroepingsrecht?

U heeft een herroepingsrecht ten aanzien van zowel verkoopovereenkomsten als dienstenovereenkomsten. Van het herroepingsrecht mag niet ten nadele van de consument worden afgeweken. Het herroepingsrecht wordt ook wel aangeduid als ‘bedenktijd’ of ‘afkoelperiode’. De Nederlandse wet spreekt van een recht van ontbinding.

Wat houd 30 dagen bedenktijd in?

Wat houdt de zichttermijn precies in? Tijdens deze 30 dagen mag je het product bekijken en eventueel proberen zoals je dat ook in een fysieke winkel zou kunnen doen. Een luchtbevochtiger mag bekeken worden, maar mag niet in gebruik worden genomen.

Kun je een order annuleren?

Een online bestelling annuleren mag altijd. Je hebt namelijk een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Heb je iets gekocht in de winkel? Dan zegt de wet: koop is koop.

Is herroepingsrecht verplicht?

Na de online aankoop van een product heeft een consument het recht om de koopovereenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden. Dit wordt het herroepingsrecht genoemd. Webwinkels zijn wettelijk verplicht om de consument een bedenktijd van 14 dagen of langer te geven.

Wat is een Ontbindingsverklaring?

Inhoud van ontbindingsverklaring In de ontbindingsverklaring geef je duidelijk aan dat je de overeenkomst ontbindt. Voor de volledigheid geef je ook aan wat je wilt dat er gebeurt. Bijvoorbeeld dat je het aankoopbedrag terug wilt hebben en dat dit moet worden teruggestort op jouw bankrekening.

Wat is recht op herroeping?

Wat is het herroepingsrecht? Bij aankoop van producten heeft de consument de mogelijkheid de koopovereenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden. Dat is het herroepingsrecht. De leden van Thuiswinkel.org geven de consument een minimale bedenktijd van 14 dagen.

Wat betekent ruilen binnen 30 dagen?

Als consument kan je de bestelling (of een deel ervan) dan binnen 30 dagen retour sturen. De 30 dagen gaan in op de dag van ontvangst. Je kunt dan kiezen om het product te ruilen voor een ander product of je kunt het volledige aankoopbedrag terug ontvangen.

Wat houdt het herroepingsrecht in?

Kun je een orderbevestiging annuleren?

Annuleren is niet in de wet geregeld, u kunt niet zomaar van de koop af. Wilt u zonder wettelijke grondslag toch van de koop af, dan zijn hier meestal kosten aan verbonden. Kijk in de voorwaarden van de verkoper wat de kosten zijn, soms is dat de hele aankoopprijs.

Related Posts