Is aflossingsvrije hypotheek nog aftrekbaar?

Is aflossingsvrije hypotheek nog aftrekbaar?

Dat geldt ook voor aflossingsvrije hypotheken. U mag de betaalde hypotheekrente gewoon blijven aftrekken. Hiervoor geldt een maximum van 30 jaar, die begint vanaf het moment dat de eerste hypotheek is afgesloten.

Wanneer is de 2e hypotheek aftrekbaar?

Ook bij een tweede hypotheek is de hypotheekrente aftrekbaar, mits het gaat om uw hoofdverblijf. Daarnaast moet u de 2e hypotheek gebruiken voor verbetering, verbouwing of onderhoud van je woning. Wilt u een 2e hypotheek afsluiten om uw boot te financieren, dan is de rente over de 2e hypotheek niet aftrekbaar. De kosten van een 2e hypotheek

Is tweede hypotheek financieel aantrekkelijk?

Een tweede hypotheek is een financiering die je bovenop je bestaande hypotheek afsluit. De meeste mensen sluiten een tweede hypotheek af als ze extra geld willen vrijmaken om hun huis te verbouwen. Een tweede hypotheek is financieel aantrekkelijk als je het geld gebruikt voor een verbouwing van je huis.

Wat is de tweede hypotheek?

Een tweede hypotheek is een financiering die je bovenop je bestaande hypotheek afsluit. De meeste mensen sluiten een tweede hypotheek af als ze extra geld willen vrijmaken om hun huis te verbouwen.

Wat is de termijn van de hypotheekrenteaftrek?

Dan hebt u voor die lening recht op maximaal 30 jaar hypotheekrenteaftrek, omdat na 30 jaar de lening afgelost moet zijn. Deze termijn gaat in op het moment van afsluiten van uw hypotheek of lening.

Hoe vraag ik hypotheekrente per maand terug?

Je kunt de Belastingdienst ook door middel van een zogenaamde voorlopige aanslag om hypotheekrenteaftrek vragen. Met zo’n voorlopige aanslag krijg je een maandelijkse voorlopig teruggave van je hypotheekrente. Op die manier hoef je dus niet een jaar te wachten op je rente teruggave.

Hoe kan het dat ik meer belasting terug krijg?

Met een ‘verzoek om middeling’ kun je al snel honderden euro’s tot zelfs meer dan €1000 belasting besparen. Hiermee kun je dus belasting terugkrijgen bij wisselende inkomsten. Bijvoorbeeld bij een eerste goedbetaalde baan, als je eerder stopt met werken, werkloos wordt of ondernemer bent met sterk wisselende inkomsten.

Related Posts