Kan je zomaar naar een ander land verhuizen?

Kan je zomaar naar een ander land verhuizen?

Als u wilt emigreren kunt u informatie aanvragen bij de buitenlandse vertegenwoordiging in Nederland. Daar weten ze wat u moet regelen. Als u bijvoorbeeld naar Brazilië wilt emigreren, neemt u contact op met de ambassade van Brazilië in Nederland. Wilt u gaan wonen in een ander land van de Europese Unie?

Hoe verhuis je naar een ander land?

Een verhuizing naar het buitenland moet u aan de gemeente doorgeven als u de komende 12 maanden langer dan 8 maanden in het buitenland verblijft. Dit hoeft geen aaneengesloten periode te zijn. U wordt dan uitgeschreven van uw adres. De gemeente geeft uw vertrek ook door aan andere overheidsinstanties.

Waarom naar buitenland verhuizen?

De meeste Nederlanders emigreren vanwege de verharding van de samenleving, het Nederlandse klimaat, de tegenvallende politieke situatie, een beter toekomstperspectief in een ander land, voor werk of vanwege de behoefte aan meer rust en natuur.

Kan iedereen emigreren?

Kan iedereen zomaar emigreren? U kunt niet zomaar emigreren naar een bepaald land. Denk bijvoorbeeld aan Engeland en de Brexit, het wordt nu moeilijker om u te vestigen in het Verenigd Koninkrijk. Ook voor populaire landen als Amerika en Australië gelden strenge wetten.

Hoeveel geld heb je nodig om te emigreren?

Ook leest u wat een verhuizing naar Amerika ongeveer gaat kosten en waar u bij internationale verhuizingen zoals deze rekening mee moet houden….Verhuizen naar Amerika; de kosten.

Grootte van de woning Soort transpoort Gemiddelde kosten *
1 slaapkamer Per schip €3.000,- tot €4.000,-

Kan ik zomaar in Spanje gaan wonen?

Voordat je naar Spanje gaat emigreren, moet je je bij de gemeente in Nederland uitschrijven. Het bewijs van uitschrijving heb je nodig om je vervolgens in Spanje weer in te schrijven. Ook is dit document noodzakelijk voor bijvoorbeeld de Belastingdienst en je zorgverzekering.

Kun je in meerdere landen ingeschreven staan?

Je moet ervoor zorgen dat je door de belastingdienst niet in beide landen waar je woont, wordt aangemerkt als resident. Spanje heeft met veel landen, waaronder Nederland en België een (dubbel)belastingverdrag gesloten, om te voorkomen dat ingezetenen ofwel dubbel ofwel in geen van de landen belasting betalen.

Waarom naar buitenland?

Je leert bijvoorbeeld veel over de cultuur van het land en hoe mensen daar naar elkaar en de wereld kijken. Je komt erachter dat veel dingen anders gaan dan bij ons. Door dit van dichtbij mee te maken, krijg je meer begrip en respect voor culturen en mensen. Ook is het de beste manier om een andere taal te leren.

Wat met pensioen bij verhuis naar buitenland?

Je bent al met pensioen en je gaat in het buitenland wonen Het enige dat je dan moet doen is, twee maanden voor je vertrek, je nieuwe adres en je vertrekdatum melden aan de Federale Pensioendienst.

Wat moet je regelen als je in Spanje gaat wonen?

Een aantal zaken die u dient te regelen voorafgaand aan uw verhuizing naar Spanje:

  • Uitschrijven bij de gemeente in Nederland.
  • Uw paspoort of identiteitskaart.
  • Uw Nederlandse rijbewijs in Spanje.
  • Nederlandse belastingen en uw emigratie.
  • De reis, uw reisverzekering en een emigratieverzekering.

Related Posts