Wat betekent een huurkazerne?

Wat betekent een huurkazerne?

huurkazerne – Zelfstandignaamwoord 1. (bouwkunde) (pejoratief) groot gebouw met veel kleine, armoedige huurwoningen ♢ In plaats daarvan was het een wijk vol opslagplaatsen, huurkazernes en miserabele rijen slecht gebouwde huizen.

Wat zijn Romeinse huurkazerne?

Een insula (mv: insulae, letterlijk: eiland) was een woning voor de arme burgerij in het Romeinse Rijk, meer bepaald een soort huurkazerne. Ook toiletten waren er in de insulae vaak niet, zodat men gebruik moest maken van de openbare toiletten, waar het overigens heel gezellig kon zijn.

Wat is een huurkazerne wikikids?

Als huurkazerne worden appartementsgebouwen aangeduid bestaande uit meerdere verdiepingen, die vanaf de tweede helft van de achttiende eeuw werden gebouwd in voornamelijk grote steden, toen de bevolking als gevolg van de industrialisatie exponentieel groeide.

Waar wonen de rijkste Italianen?

Toscane is nog steeds een van de meest populaire (en dure) gebieden om een ​​huis in Italië te kopen. Vooral buitenlandse investeerders voelen zich aangetrokken tot de zogenaamde ‘gouden driehoek’, gevormd door Florence, Siena en Volterra, waar de meest exclusieve eigendommen in Italië te vinden zijn.

Wat is militarisme WikiKids?

De term militarisme betekent, in culturele zin, een voorliefde voor militair vertoon zoals uniformen, wapens, onderscheidingen, parades, orden, rituelen, hiërarchieën, rangen en titels, vlaggen, heldenverering, discipline en het principe van bevelen en gehoorzamen.

Wat is een schrikkelseconde WikiKids?

Een schrikkelseconde is een seconde die aan de kalenderdatum/tijd toegevoegd wordt om het verschil in lengte tussen de gemiddelde zonnedag en de op de klok gebaseerde periode van precies 24 uur te corrigeren. Vroeger was de seconde gedefinieerd als 124 × 60 × 60 = 186 400 van de gemiddelde zonnedag.

Wat zijn bijvoeglijke naamwoorden?

Soms worden bijvoeglijke naamwoorden Voorzetselbijwoorden zijn bijwoorden die in vorm en betekenis gelijk zijn aan voorzetsels als aan, bij, op of over. voegwoord is dat een voegwoordelijk bijwoord een zinsdeel vormt (een bijwoordelijke bepaling) en op verschillende plaatsen in de zin kan staan.

Wat zijn voorbeelden van voegwoordelijke bijwoorden?

Voorbeelden van voegwoordelijke bijwoorden zijn bovendien, echter, trouwens, nochtans, desondanks, ook en dus. Het verschil tussen een voegwoordelijk bijwoord en een (nevenschikkend) voegwoord is dat een voegwoordelijk bijwoord een zinsdeel vormt (een bijwoordelijke bepaling) en op verschillende plaatsen in de zin kan staan.

Wat is een bijvoeglijk naamwoord ook alweer?

Wat is een bijvoeglijk naamwoord ook alweer? En een bijwoord? Een bijvoeglijk naamwoordvoegt een eigenschap of conditie toe aan het zelfstandig naamwoord dat erachter staat. ‘Een auto die heel oud is’ is ‘een hele oude auto.’ ‘Auto’ is het zelfstandig naamwoord (je kunt er ‘de,’ ‘het’ en/of ‘een’ voor zetten).

Related Posts