Wat doet een koperspiraal met je lichaam?

Wat doet een koperspiraal met je lichaam?

Het koperspiraaltje Koper is giftig voor mannelijke zaadcellen en maakt deze onvruchtbaar wanneer ze de baarmoeder binnenkomen. Daardoor zijn ze niet of nauwelijks in staat om een eicel te bevruchten. Koper maakt het slijmvlies van de baarmoeder ongeschikt voor innesteling van een bevruchte eicel.

Is koperspiraal slecht voor gezondheid?

Het koperspiraaltje geeft slechts hele kleine hoeveelheden koper af. Dit kan absoluut geen kwaad en is niet slecht voor je gezondheid.

Wat is het verschil tussen Mirena en koperspiraal?

Er zijn twee soorten spiraaltjes: het koperspiraal en het hormoonspiraal. Het koperspiraal bevat geen hormonen en is daardoor geschikt wanneer je geen hormonen mag of wilt. Met een koperspiraal ben je 5 tot 10 jaar beschermd tegen zwangerschap. Een hormoonspiraal, zoals Mirena of Kyleena, bevat progestageen.

Welke spiraal is het meest betrouwbaar?

De koperspiraal is een zeer betrouwbare vorm van anticonceptie zonder hormonen. Het meest betrouwbare koperspiraaltje, de T-Safe spiraal, is als enige anticonceptiespiraal geregistreerd voor een verblijfsduur van tien jaar.

Hoe lang kan een T safe blijven zitten?

Het koperspiraal bevat geen hormonen en is daardoor geschikt wanneer je geen hormonen mag of wilt. De T-vormige koperspiraal biedt 10 jaar bescherming tegen zwangerschap en is het meest gebruikte koperspiraaltje van Nederland.

Hoe lang kan t-safe spiraal blijven zitten?

Hoe lang werkt een spiraaltje? Een hormoonspiraaltje en de Ballerine kunnen vijf jaar lang blijven zitten, de hormoonvrije T-Safe spiraal zelfs tien jaar. Dat is een groot voordeel voor vrouwen die anticonceptie voor een langere periode willen, maar geen permanente, onomkeerbare methode wensen.

Wat kost t-safe?

Het T-Safe spiraaltje kost € 69,- en is verkrijgbaar bij alle apotheken in Nederland of via onze website t-safe.nl.

Related Posts