Wat was het doel van de Vietcong?

Wat was het doel van de Vietcong?

Dit gebeurde door naar Noord-Vietnam gevluchte Vietminh-strijders uit Zuid-Vietnam in speciale eenheden op te nemen en in Zuid-Vietnam te laten infiltreren. Zij verenigden de daar vechtende guerrillagroepen tegen de regering van Ngô Đình Diệm en vormden de Vietcong (Nationale Front voor de bevrijding van Vietnam).

Wat is het verschil tussen Vietminh en Vietcong?

Het beste antwoord Ha, die Janse; Even uit mijn hoofd: de Vietminh is de politieke (communistische) beweging in Noord-Vietnam, de Vietcong het verzetsleger dat de guerrilla tegen Zuid-Vietnam en de VS-troepen voerde.

Wat was de Vietcong en wat wilde ze bereiken?

Begrippenlijst: Koude Oorlog – Communistische guerillabeweging die gesteund door Noord-Vietnam de Amerikanen wilde verdrijven.

Wat betekent Vietcong?

Vlag van het Nationaal Bevrijdingsfront De Vietcong (letterlijk: Vietnamese communisten, ook wel afgekort als VC) is de naam van het Vietnamese bevrijdingsleger dat het onder meer tegen Amerikaanse troepen opnam tijdens de Vietnamoorlog.

Waar ligt Indo China?

Geografie: Indochina is de verzamelnaam voor drie landen in Zuidoost-Azië: Vietnam, Laos en Cambodja. Deze drie landen waren vroeger één geheel, en waren tot 1954 onderdeel van Frankrijk. Het gebied grenst aan China, Thailand en de Zuid-Chinese Zee.

Hoe zit de Vietnamese oorlog in elkaar?

Het bombardement van de havenstad Hải Phòng (Tonkin) op 23 november 1946 door Franse oorlogsschepen wordt als het begin van de Vietnamoorlog beschouwd. Het toenmalige Vietnam was onderdeel van de Unie van Indochina, een kolonie van Frankrijk.

Hoe word Napalm gemaakt?

Napalm is benzine waaraan als verdikkingsmiddel een mengsel van naftenaat en palmitaat is toegevoegd, zodat het beter blijft kleven als de (brandende) spetters ergens tegenaan vliegen. Op die manier vat de onderlaag eerder vlam.

Was Vietnam een Franse kolonie?

Het land wordt voor het eerst in meer dan 200 jaar herenigd. 1847 – Frankrijk begint de eerste grote aanval in de haven van Da Nang. 1859 – Frankrijk verovert Saigon en Laos en Cambodja, die samen Frans Indochina vormde. 1883 – Frankrijk nam de controle over Vietnam en maakte er een Franse kolonie van.

Related Posts