Wat zijn Karmapunten?

Wat zijn Karmapunten?

Het begrip komt van het hindoeïsme en het boeddhisme en betekent letterlijk ‘handeling’, ‘actie’ of ‘daad’. In de praktijk wordt er vaak mee bedoeld dat alles wat we doen, denken of zeggen als een boemerang weer bij onszelf terugkomt. Dus als je iemand helpt, word je er zelf ook beter van.

Wat is karma en dharma?

Kortom, karma verwijst naar een eindeloze reeks acties en reacties. Welke acties goed zijn, zijn verkeerd, hangt af van je dharma, je plichten in het leven. Uw plichten, evenals uw keuzes, worden bepaald door karma uit het verleden en komen onvermijdelijk terug in het heden.

Wat is karma in het boeddhisme?

ook: karman [Sanskr. = werking, daad] een belangrijk begrip in het brahmanisme, boeddhisme en jaïnisme. Karma is daar de som van alle goede en slechte daden en gedachten die een mens gedurende zijn leven heeft verricht en gehad.

Hoe kom je van slechte karma af?

Doorbreek je ‘bad karma’

 • neem verantwoordelijkheid voor de dingen die gebeuren in je eigen leven,
 • bekijk en accepteer je gevoelens en neigingen, zonder ze direct als waarheid aan te nemen,
 • ervaar je onderliggende overtuigingen,
 • sta open voor de mening van een ander, ook al lijken degene die je hebt de waarheid,

Hoe krijg je karma?

Met karma worden de punten bedoeld die je verdient door het krijgen van upvotes. Upvotes op Reddit zijn ongeveer hetzelfde als vind-ik-leuks op Facebook. Je krijgt ongeveer een karmapunt per upvote, en je verliest ook ongeveer een karmapunt voor iedere downvote.

Hoe leg je karma uit?

De intentie waarmee we iets doen, denken en zeggen komt uiteindelijk weer bij ons terug. Je karma strekt zich over meerdere levens uit. Het idee rond het begrip karma komt bij ons tot uitdrukking in spreekwoorden als: ‘Wie goed doet, goed ontmoet’, ‘Boontje komt om zijn loontje’ en ‘Wat je zaait zul je oogsten’.

Hoe kan je iemand karma geven?

7 sleutels voor een goede karma

 1. Wees oprecht. Eerlijk zijn naar jezelf en naar anderen.
 2. Leef betekenisvol. Weet wat voor jou belangrijk is in het leven.
 3. Help anderen zomaar.
 4. Wees liefdevol en vriendelijk.
 5. Handel vanuit je pure intentie.
 6. Zorg voor verbeteringen.
 7. Sta open voor hulp.

Hoe herken je karma?

Hoe herken je een Karmische Relatie? Je herkent een karmische ontmoeting door het feit dat de andere persoon je ‘bekend’ voorkomt. Vaak is er ook een wederzijdse aantrekkingskracht. Iets is er in de lucht wat je naar elkaar doet trekken en elkaar wil leren kennen.

Hoe los je karma op?

Toch vraagt dit leven van je dat je er wat mee doet. Iedere (verre) oorzaak wil ‘geneutraliseerd’ worden. Je kunt karma ‘verbranden’ door bepaalde (meditatie)technieken of met behulp van Pong Yup (speciale ademhalingstechniek), en je zo zuiveren van de gevolgen van schadelijke indrukken.

Hoe bouw je karma op?

Karma is de wet van oorzaak en gevolg. Alles wat we doen, denken of zeggen, komt weer bij onszelf terug….7 sleutels voor een goede karma

 1. Wees oprecht.
 2. Leef betekenisvol.
 3. Help anderen zomaar.
 4. Wees liefdevol en vriendelijk.
 5. Handel vanuit je pure intentie.
 6. Zorg voor verbeteringen.

Hoe krijg je karma Reddit?

Naast elke Reddit-post of -commentaar staan ​​upvote- en downvote-knoppen. Door op een van deze te klikken, geef je een positief of negatief karma aan de post.

Hoe krijg je karma op Reddit?

Related Posts