Welke echtheidskenmerken bevatten de eurobankbiljetten?

Welke echtheidskenmerken bevatten de eurobankbiljetten?

Eurobiljetten zijn voorzien van een hologram. De inkt vertoont enig reliëf. Wanneer een biljet tegen het licht wordt gehouden vormen halve cijfers aan beide zijden een geheel (het doorzichtcijfer). Sommige biljetten hebben een glanzende band, andere hebben van kleur veranderende waardecijfers (optisch variabele inkt).

Hoe herken je een echte 50 euro?

Als je het nieuwe 50 eurobiljet tegen het licht houdt, zie je een portretraampje, het watermerk en de zwarte veiligheidsdraad. Bovenin wordt een hologram zichtbaar die een portret van Europa toont aan beide zijden van het biljet.

Wat staat er op de achterkant van elk eurobiljet?

Op de voorkant van elk biljet (de zogenaamde recto) staat een venster of poort afgebeeld. De achterkant (de zogenaamde verso) toont een brug. Op alle eurobiljetten staat een afbeelding van de Europese vlag en vijf versies van de afkorting van de Europese Centrale Bank (BCE, ECB, EZB, EKT en EKP).

Hoe controleer je of briefgeld echt is?

Hoe herken je een vals bankbiljet?

  1. Kijken. Check het watermerk. Het watermerk hoort in het papier te zitten en mag er niet op gedrukt zijn.
  2. Voelen. Voel het biljet. Het biljet moet stevig aanvoelen, niet slap of vettig, en knisperen.
  3. Kantelen. Kantel het biljet en bekijk de zilverkleurige streep.

Welk echtheidskenmerk kun je controleren als je het bankbiljet kantelt?

Kantelen. Kantel het biljet en bekijk de zilverkleurige streep. In het hologram zie je de waarde van het biljet en het euroteken. Controleer of het hologram glanzend, gedetailleerd en glad is.

Hoe weet je of briefje van 100 echt is?

Het 100 eurobiljet beschikt ook over een watermerk. Dit watermerk wordt zichtbaar wanneer u het biljet tegen het licht houdt. In het watermerk verschijnt een gebouw met daarin het cijfer 100. Dit cijfer licht sterker op.

Welk echtheidskenmerk kun je met een vergrootglas controleren?

Vergrootglas. Met het blote oog kun je een paar dingen ontdekken in een bankbiljet, maar met een vergrootglas kun je nog meer dingen ontdekken. Op verschillende plaatsen zit namelijk een microtekst. Een goed voorbeeld daarvan is op de voorkant van het bankbiljet, rechts naast de opdruk ‘EUPO’.

Related Posts