Welke land heeft de beste economie?

Welke land heeft de beste economie?

Succesvolste van de 140 gemeten economieën is die van de Verenigde Staten. Nummer twee is Singapore, daarna komen Duitsland en – de nummer 1 van vorig jaar – Zwitserland. Japan maakt de top vijf vol en dan komt Nederland. Vorig jaar eindigde Nederland nog als vierde, na Zwitserland, Singapore en de VS.

Is de economie in Nederland goed?

De Global Competitiveness Index (GCI) van het WEF geeft aan wat de meest concurrerende economieën ter wereld zijn. Nederland stond in 2019 op de vierde plek. Vergeleken met 2018 is Nederland twee posities gestegen. De top vijf van de wereldwijde ranglijst bestaat uit Singapore, VS, Hong Kong, Nederland en Zwitserland.

Waarom Nederland het beste land is?

Het land staat er nog beter voor dan vroeger: we leven langer en gezonder, zijn veiliger, gemiddeld hoger en beter opgeleid, een heel stuk rijker en hebben al met al flink geprofiteerd van globalisering en vrijhandel.

Welk land heeft de beste verzorgingsstaat?

In Nederland geven we ons geluk al jaren een cijfer van ongeveer 7,4. Met zijn vijfde positie op de ranglijst schaart Nederland zich qua geluksniveau bij de Scandinavische landen. In relatief kleine landen met een hoog welvaartsniveau en een relatief uitgebreide verzorgingsstaat is het blijkbaar goed toeven.

Hoe staat de wereldeconomie ervoor?

Nu lijkt de wereldeconomie binnen twee jaar terug te veren. In december 2020 voorspelde de Oeso voor heel 2021 een wereldwijde groei van 4,2 procent. Eind mei stelde de organisatie voor internationale economische samenwerking de prognose al bij naar een jaargroei van 5,8 procent.

Welk land heeft de beste economie in Europa?

De Nederlandse economie is de best presterende van Europa. Op de prestigieuze ranglijst van het World Economic Forum stijgt ons land van plek zes naar vier en passeert daarmee Zwitserland en Duitsland. Van 141 landen wereldwijd doen alleen Singapore, de Verenigde Staten en Hong Kong het economisch beter dan Nederland.

Related Posts