Welke rivieren stromen door Amerika?

Welke rivieren stromen door Amerika?

Mississippi River. Rivier in de Verenigde Staten van Amerika, de grootste rivier van Noord-Amerika, lengte 3780 km, stroomgebied 3,26 miljoen km2. Men beschouwt het Itascameer in Noordwest-Minnesota en de riviertjes die dit meer voeden als bron van de Mississippi.

Waarom stroomt de Mississippi vaak over?

De combinatie van smeltwater en regenwater kan resulteren in extreem hoge en ook zeer langdurige hoogwaters op de Mississippi. De langjarige, gemiddelde piekafvoer in het voorjaar bedraagt circa 44.000 kubieke meter per seconde (tijdvak 1961-2011).

Waar stroomt de Mississippi door?

De Mississippi stroomt langs verschillende grote steden; door of langs de staten Minnesota, Wisconsin, Iowa, Illinois, Missouri, Kentucky, Tennessee, Arkansas, Mississippi en Louisiana, en mondt uiteindelijk uit in de Golf van Mexico.

Wat is het verhang van Mississippi?

Mississippi (rivier)

Mississippi
Stroomgebied 3 225 000 km²
Bron Itascameer, Minnesota
Monding Golf van Mexico
Stroomt door Minnesota, Wisconsin, Iowa, Illinois, Missouri, Kentucky, Tennessee, Arkansas, Mississippi en Louisiana

Wat voor type rivier is de Ohio?

De Ohio is een zijrivier van de Mississippi en met een lengte van 1579 km en een stroomgebied van 526.000 km² op zichzelf al een van de grootste rivieren van de Verenigde Staten.

Welke rivier stroomt door New Orleans?

Moderne steden aan de Mississippi zijn onder meer Minneapolis-Saint Paul, Davenport, Saint Louis, Memphis, Baton Rouge en New Orleans.

Wat betekent Ohio?

De naam Ohio betekent, in de taal van de Iroquois-Indianen, “grote rivier”. De rivier de Ohio vormt de grens tussen de staat Ohio en de staten West Virginia en Kentucky. Op 1 maart 1803 werd Ohio, als 17e, formeel een staat van de Verenigde Staten.

Waar stroomt de Rio Grande?

De Rio Grande loopt door New Mexico, Texas en delen van Mexico.

Welke rivier is 6700 km lang?

De Nijl met een lengte van bijna 6700 km stroomt van de bron in Rwanda noordwaarts naar Egypte toe. Onderweg pikt het water op uit zijrivieren en meren terwijl ze door de Sahara stroomt. Vlak voor de hoofdstad van Egypte, Cairo, splitst de rivier zich in twee grote takken.

Related Posts