Wie is de nieuwe voorzitter van de FIFA?

Wie is de nieuwe voorzitter van de FIFA?

FIFA-voorzitter Gianni Infantino heeft gezegd dat met een wereldkampioenschap voetbal om de twee jaar levens van vluchtelingen kunnen worden gered. Het evenement, momenteel eens per vier seizoenen, zou kansen creëren voor Afrikanen die zich nu in wankele boten op de Middellandse Zee begeven en daar soms verdrinken.

Hoe oud is Michel Platini?

66 jaar (21 juni 1955)Michel Platini / Leeftijd

Wie was van 1974 tot 1998 voorzitter van de FIFA?

Havelange is vooral bekend als voorzitter van de FIFA, een functie die hij 24 jaar uitoefende (van 1974 tot 1998). Hij werd opgevolgd door Sepp Blatter. Hij was van 1963 tot 2011 lid van het Internationaal Olympisch Comité.

Wie is de opvolger van Blatter als voorzitter van de FIFA?

De FIFA heeft de Zwitser Gianni Infantino gekozen tot nieuwe voorzitter. Hij volgt de omstreden Sepp Blatter op.

Welk land heeft FIFA opgericht?

21 mei 1904, Rue Saint Honoré, Parijs, FrankrijkFIFA / Opgericht

Wie is de bedenker van FIFA?

FIFA (in oudere edities bekend als FIFA Soccer of FIFA Football) is een reeks voetbalsimulatiespellen waarmee de speler met een land of club kan spelen. De serie bestaat sinds 1993 en wordt ontwikkeld door EA Sports.

Welke Milanese voetballer stond in het Franse middenveld met Michel Platini?

Giresse vormde samen met Michel Platini, Jean Tigana en Luis Fernández in de jaren tachtig het legendarische ‘Carré Magique’ (het magische vierkant). Dit buitengewone middenveld van het Franse elftal onder leiding van bondscoach Michel Hidalgo wordt beschouwd als een van de beste middelvelden ooit.

Wat is FIFA de afkorting?

Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Denemarken, Zweden en Zwitserland richtten op 21 mei 1904 in Parijs de wereldvoetbalbond op. FIFA staat voor Fédération Internationale de Football Association.

Wie is eigenaar van FIFA?

De Fédération Internationale de Football Association (FIFA) is een internationale organisatie voor de sport voetbal….FIFA.

Fédération Internationale de Football Association
Algemene gegevens
Voorzitter Gianni Infantino
Zetel FIFA-Strasse 20 8044 Zürich Zwitserland

Wie is de baas van de UEFA?

Aleksander Čeferin
Carrière
2011–2016 Voorzitter van Sloveense voetbalbond
2016– Voorzitter van UEFA
Portaal Voetbal

Wie was van 1998 tot 2016 voorzitter van wereldvoetbalbond FIFA?

De intussen 85-jarige Blatter leidde de wereldvoetbalbond van 1998 tot 2015, tot hij samen met Michel Platini werd geschorst vanwege een dubieuze betaling. Die schorsing zou op 8 oktober van dit jaar aflopen. “Dit is een pijnlijke en onbegrijpelijke klap in de nek”, liet Blatter via zijn woordvoerder weten.

Wie werd opgevolgd door Infantino?

De Senegalese Fatma Samoura is de nieuwe secretaris-generaal van wereldvoetbalbond FIFA. Voorzitter Gianni Infantino kwam na een lange zoektocht uit bij de 54-jarige Samoura, die al ruim twintig jaar bij de Verenigde Naties werkt.

Related Posts